Niciodata nu poti sa spui ca ai prea multe lumanari decorative. In primul rand pentru ca fac parte din categoria consumabilelor si, inevitabil, la un moment dat le vei folosi, iar in al doilea rand pentu ca exista atatea modele ingenioase incat nu te poti hotari pe care sa le realizezi si pe care nu. Noi iti propunem astazi sa realizezi niste lumanari decorative din scoici, care sa iti aduca un pic din farmecul marii la tine acasa.

Pasul 1
Aceste lumanari decorative se fac atat de repede si de usor, folosind doar o mana de ingrediente care iti vor permite sa faci lumanari atat pentru tine, dar si pentru cei dragi. Asadar vei avea nevoie de ceara din soia, fitile, uleiuri esentiale si colorant. Bineinteles, nu uita de scoici, intrucat acestea vor fi suportul lumanarilor decorative.

Pasul 2
Scoate cutiuta cu scoici pe care le-ai adunat de pe plaja si alege-le pe cele mari si adanci. Spal-o de nisip si alte impuritati si las-o sa se usuce cat pregatesti ceara.

Pasul 3
Ia o cana gradata si masoara 250 ml de ceara, pe care o vei topi conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pasul 4
Sprijina scoica pe care vrei sa o umpli prima de un prosop de bucatarie astfel incat sa fie in echilibru. Ceara din soia va trebui sa aterizeze doar in scoica, nu si pe masa, asa ca forma concava a scoicii trebuie ajutata putin sa stea dreapta.

Pasul 5
Dupa ce s-a topit ceara, adauga o picatura sau doua de colorant alimentar si amesteca bine, pentru a obtine niste lumanari decorative frumos colorate. De asemenea, daca doresti ca lumanarile sa fie si parfumate, tot acum este momentul sa adaugi uleiurile esentiale.Daca iti place mai mult aspectul natural atunci sari peste acest pas.

Pasul 6
Tine un fitil in centrul scoicii si in acelasi timp toarna cu griija ceara pana la nivelul dorit.

Pasul 7
Las-o sa se raceasca si apuca-te de urmatoarele scoici. Deoarece scoicile nu sunt foarte adanci, vei obtine multe lumanarele pe care le vei putea aranja in toata casa si iti vor mai ramane suficiente pentru a le face cadou.

Pasul 8
Va fi o provocare destul de interesanta sa le aprinzi si sa arda fara probleme, dar iti putem sugera cateva optiuni. Umple un vas transparent cu nisip, dupa care asaza-le inauntru folosindu-te de ochiul tau artistic. Nisipul le va ajuta sa stea in echilibru si scoicile nu se vor raturna. De asemenea, poti face un aranjament numai din scoici pe care sa le asezi in asa fel incat una sa o sustina pe cealalta si sa nu se rastoarne.

Sursa: http://bit.ly/1Thce5u