Oricine este iubitor de animale cunoaste dragostea neconditionata. Nu este nimic mai frumos pe lume decat sa stii ca cineva te iubeste si daca nu ai dus gunoiul, nu te-ai barbierit, nu te-ai tinut de fiecare data de promisiuni si cate si mai cate alte conditii pe care oamenii in general le pun. Si pe langa dragostea neconditionata pe care animalele o ofera, piscutele au ceva in plus: terapie gratuita si fara limita de timp. Actiunea terapeutica a felinelor este recunoscuta pana si de cei mai exigenti psihologi, asadar cine nu are pisica sa-si faca rost. Insa, cand vorbim de ingrijirea unei pisicute cea mai mare problema o ridica litiera pentru pisici. Unde sa o pun, ce sa fac ca sa nu mai miroasa, cum o invat sa mearga la toaleta ei sunt intrebari frecvente pe care iubitorii de animale si le pun. Litiera pentru pisici are de cele mai multe ori un aspect inestetic, pe care cei mai multi sunt sunt gata sa il scape din vedere, insa nu trebuie sa fie neaparat asa.

Pasul 1
Construieste o litiera pentru pisici nu numai practica dar si atractiva din punct de vedere vizual. Vei avea nevoie de o banca cu spatiu de depozitare, careia sa ii dai dubla utilizare. Cu ajutorul catorva materiale cum ar fi fierastraul, creionul de tamplarie, smirghelul, banda adeziva, tapet, placaj de lemn si o tavita pentru nisip, ii vei putea face o supriza placuta micutei patrupede.

Pasul 2
Mai intai de toate ocupa-te de banca cu spatiu de depozitare. Realizeaza o gaura la unul dintre capete pentru a crea un orificiu de intrare pentru pisicuta. Marcheaza dimensiunile cu ajutorul unui creion de tamplarie, tinand cont de dimensiunea pisicii. Decupeaza gaura cu fierastraul si smirgheluieste marginile astfel incat sa fie netede. Realizeaza orificiul de intrare la cel putin 2 cm de baza de jos, astfel incat nisipul din litiera pentru pisici sa nu cada pe jos. De jur imprejurul marginilor lipeste banda adeziva.

Pasul 3
Vrei ca litiera pentru pisici sa aiba si un aspect frumos, asa ca lasa-ti imaginatia sa lucreze! Ai mai multe variante, insa una foarte la indemana este sa lipesti tapet pe toata suprafata bancii. Alege un model care sa se armonizeze cu incaperea in care vei pune litiera si lipeste-l conform instructiunilor de pe ambalaj.

litiera pentru pisici 1

Pasul 4
Masoara interiorul bancii si noteaza-ti dimensiunile. Decupeaza placajul de lemn astfel incat sa intre in spatiul de depozitare al bancii. Cand pisicuta foloseste litiera este posibil sa mai cada nisipul si pe langa. Pentru a-ti fi usor sa il strangi, cel mai bine este sa ai acest placaj de lemn care se poate scoate si sterge cu o carpa umeda, atunci cand este necesar.

litiera pentru pisici 2

Pasul 5
Introdu tavita cu nisip inauntru si invita-ti pisicuta sa foloseasca noua ei toaleta. Fiind un spatiu inchis, ai rezolvat si problema mirosurilor deranjante si in plus va arata si foarte bine, indiferent de camera in care te hotarasti sa o pui.