Cine spune ca doar pentru ca stau toata ziua in bucatarie, nu trebuie sa arate si bine? Ar fi o jignire pentru toate mamele si bunicile noastre, dar si pentru o parte din figurile paterne care si-au dedicat ore in sir pentru preparea celor mai gustoase mic dejunuri, pranzuri sau cine. Si afirmatia se poate extinde si la obiectele care te ajuta in pregatirea unei mese copioase. Doar pentru ca vorbim de linguri de lemn, oale sau castroane, asta nu inseamna obligatoriu ca nu trebuie sa acordam o atentie minima aspectului fizic. Asadar, astazi te provocam sa iti infrumusetezi obiectele care te ajuta in gastronomie si sa combini utilul cu placutul.

Pasul 1
Pentru infrumusetarea bucatariei tale vei utiliza linguri de lemn, banda adeziva decorativa (washi tape), ornamente mici si un pistol de lipit. Dupa cum vezi, lista de materiale este foarte scurta, ceea ce inseamna ca si timpul pe care il vei investi in realizarea unor linguri de lemn decorate ca la carte va fi foarte scurt.

Pasul 2
Inainte de toate vei avea nevoie de un plan. Analizeaza bine bucataria, observa ce culori predomina, ce modele sau imprimeuri se regasesc cel mai mult, dupa care concepe un design pentru fiecare lingura in parte.

Pasul 3
Odata ce te-ai hotarat ce modele sa realizezi, lipeste banda washi tape asa cum te ghideaza imaginatia si spiritul ludic. Te sfatuim sa utilizezi linguri de lemn noi, deoarece acelea care au mai fost folosite isi schimba culoarea. Sugestia este valabila doar pentru cazul in care doresti sa folosesi aceste linguri de lemn numai in scop decorativ; in cazul in care intentionezi sa le utilizezi si la gatit, decoreaza-le numai pe coada.

linguri de lemn 2      linguri de lemn 1

Pasul 4
Dupa ce ai terminat de infasurat lingurile in washi tape, nu ti-a mai ramas decat sa le decorezi cu diverse ornamente. Vei lipi elemente decorative cu ajutorul pistolului de lipit.

Poti realiza linguri de lemn cu tematica de Craciun, pentru ca tot se apropie momentul in care toata lumea isi imbraca locuinta de sarbatoare. Vor decora foarte frumos bucataria si, de ce nu, le poti folosi chiar si la gatit. Familia si prietenii tai se vor bucura de mancaruri alese, pregatite de ustensile elegante si decorate cu bun gust. Poti utiliza ideea si pentru tacamurile din plastic de unica folosinta, in cazul in care te hotarasti sa organizezi o petrecere mai mare si nu vrei sa folosesti tacamurile personale, dar totusi vrei sa aduci o nota de unicitate.

linguri de lemn 3