In articolul precedent am construit impreuna un lant de ploaie, acum a venit momentul sa il punem in functiune. Dupa ce te-ai asigurat ca apa curata de ploaie nu se va irosi, ci va fi pusa in folosinta datorita unui lant de ploaie, tot ce ti-a mai ramas de facut este sa il instalezi corespunzator. Asadar, urmareste pasii de mai jos si urmatoarea furtuna te va gasi pregatit sa ii faci fata cu brio.
Pasul 1
Pentru a instala un lant de ploaie vei avea nevoie de urmatoarele ustensile: manusi, ruleta, fierastrau, filtru pentru burlan (care sa il protejeze de frunzele uscate), foarfeca de taiat tabla, o bara metalica mica in forma de „u” si pietris.
Pasul 2
Observa cu atentie structura casei tale si identifica cel mai bun loc in care ai putea monta un lant de ploaie. Cauta locurile in care burlanul duce la o zona amenajata, un butoi de ploaie sau intr-un loc in care surplusul de apa poate fi directionat departe de fundatia casei.
Pasul 3
Daca este necesar, scoate burlanul de la jgheab.
Pasul 4
Taie deschizatura jgheabului cu o foarfeca de taiat tabla astfel incat sa arate ca o fusta hawaiana de hula.
Pasul 5
Adauga la deschiderea in jgheab o bara metalica mica in forma de „U”. De ea va fi agatat lantul de ploaie, dar daca este necesar adauga mai intai un filtru de protectie impotriva frunzelor, astfel incat sa te asiguri ca burlanul nu va fi infundat de frunze uscate care vor impiedica apa sa treaca.
Pasul 6
Desfa prima veriga din lant, cu ajutorul a doi patenti, pentru a putea fixa lantul de bara in forma de „U”. Apuca cu un patent de o parte a zalei pe care vrei sa o desfaci, iar cu celalalt de ce-a de-a doua parte a zalei, chiar in dreptul in care se unesc. Apoi, roteste-ti incheieturile mainilor in directii opuse, astfel incat sa indrepti o parte a zalei inspre tine iar pe cealalta inspre exterior. Dupa ce ai introdus veriga prin bara in forma de „U”, repeta procedeul invers pentru a inchide veriga la loc. Dupa ce ai securizat lantul in partea de sus, indreapta deschizaturile “fustei de hula” spre interior, astfel incat sa prinda cat mai bine verigile lantului.
Pasul 7
Daca locuiesti intr-o zona in care sunt furtuni frecvente si vantul bate tare, atunci cel mai bine ar fi sa fixezi lantul si la pamant, ca sa nu se loveasca de casa.
Pasul 8
Dupa ce ai instalat lantul, intereseaza-te cum poti folosi apa de ploaie astfel incat sa ajuti mediul inconjurator cat mai mult.
Sursa: http://bit.ly/1ZFCmYi