Din cand in cand simti nevoia unei schimbari si atunci fie dai o raita prin magazine si iti ajustezi garderoba, fie iti faci programare la salon si iti schimbi coafura. Acelasi lucru este valabil si pentru obiectele pe care acum ceva vreme le admirai la tine in casa, dar care acum parca nu mai au stralucirea de altadata. Nu este nevoie sa le arunci si sa iti cumperi altele, ele au nevoie doar de o schimbare si te asiguram ca o sa te bucuri de ele la fel ca la inceput. Spre exemplu, astazi si-a facut programare la noi o lampa veche, care statea prafuita intr-un colt si ne-a rugat sa o ajutam sa nu se mai simta lasata la o parte. Ne-am pus mintea la contributie si iata ca noua lampa handmade nu mai are nimic in comun cu cea veche.

lampa handmade1Pasul 1
In procesul de transformare pentru lampa handmade vei avea nevoie de vopsea spray in culoarea care iti place tie, dresuri de marime foarte mare (XXL), de preferat cu model, pistol de lipit.

Pasul 2
Supune lampa la un control amanuntit inainte de a te apuca de infrumusetarea ei. Verifica daca este functionala dupa care curat-o bine de praf cu o carpa umeda si las-o sa se usuce.

Pasul 3
Acopera cu banda adeziva de hartie partile din lampa pe care nu doresti sa le vopsesti. Foloseste mai degraba bucati mici de banda decat o bucata lunga, pentru a acoperi bine detaliile si colturile. Pune intr-o punga de plastic firul electric si partea de sus a lampii pentru a le proteja de vopsea.

lampa handmade2

Pasul 4
Studiaza un pic prognoza meteo inainte de a te apuca de vopsit. Va trebui sa asezi lampa pe o haina pe care nu o mai folosesti, intr-o zona ventilata bine. Este ideal daca nu bate vantul si daca aceasta nu se afla exact in bataia soarelui.

Pasul 5
Aplica primul strat de vopsea. Foloseste spray-ul de la o distanta de aproximativ 25 de cm de lampa handmade. In functie de forma lampii vei tine spray-ul vertical sau orizontal, insa incearca sa urmaresti liniile naturale pe cat de mult posibil.

Pasul 6
Nu vei reusi sa acoperi integral vechea vopsea doar de la prima aplicare. Nici nu incerca acest lucru. Mai bine aplici de mai multe ori vopseaua decat sa ai doua straturi foarte groase, deoarece astfel vopseaua nu va fi uniforma. Vor fi necesare in jur de 4-5 aplicari insa lasa sa se usuce intre ele.

Pasul 7
Foloseste niste dresuri cu imprimeu pentru ca noua ta lampa handmade sa aiba o infatisare diferita. Incearca sa alegi niste dresuri foarte mari astfel incat sa se potriveasca pe marimea lampii.

lampa handmade 3

Pasul 8
Taie dresurile in partea de sus si pastreaza un singur picior. Acopera partea de sus a lampii cu dresul. Imbrac-o pur si simplu si ruleaza-l in jos.

Pasul 9
Taie dresul in partea de sus la aproximativ 5 cm de marginea lampii. Va trebui sa ai un tiv suficient de mare ca sa il poti lipi de lampa, dar nici in exces incat sa te deranjeze daca il vezi.

lampa handmade 5

Pasul 10
Lipeste dresul de marginea lampii. Foloseste fasii de aproximativ 10 cm, traseaza o linie de lipici direct sub buza lampii, pe interior, dupa care apasa dresul in lipici. Repeta procedeul de jur imprejurul marginii pana se lipeste tot.

lampa handmade 6

Pasul 11
Taie cu o foarfeca excesul de material.

Pasul 12
Repeta procedeul si in cealalta margine a lampii.

Pasul 13
Dupa ce s-a uscat, asambleaza lampa la loc si bucura-te de noua achizitie.