Din ce in ce mai des omul simte nevoia de confort. Stresul, agitatia si nemultumirile de zi cu zi il determina de cele mai multe ori sa aleaga drumul cel mai scurt catre ceea ce isi doreste, scapand din vedere compromisurile pe care este nevoit sa le faca. Desi acesta este un subiect general, il vom particulariza si vom discuta despre linguritele de plastic. Indiferent cat am incerca sa le gasim calitatile, adevarul este ca plasticul nu este deloc prietenos cu mediul inconjurator si in plus astfel de tacamuri au si un aspect inestetic. De aceea, daca tot le-ai folosit, nu le arunca ci realizeaza o lampa din materiale reciclabile. In acest fel, macar renunti la ideea de “unica folosinta”. Astfel de produse, nu fac altceva decat sa intareasca comportamentul dependent si sa raneasca mediul inconjurator.

Pasul 1
Pentru a realiza lampa din materiale reciclabile, vei folosi lingurite de plastic, lampa portabila, sticla de plastic, pistol de lipit, cutter si foarfeca.

lampa din materiale reciclabile 1

Pasul 2
Taie fundul sticlei de plastic, folosind cutter-ul. Materialul este mai rigid decat pare, asa ca aplica putina forta in momentul in care te apuci de decupat.

lampa din materiale reciclabile 2

Pasul 3
Spala toate linguritele de plastic pe care le-ai folosit. Cel mai probabil nu vor fi suficiente decat daca, cu o zi in urma, ai avut o petrecere de proportii cu invitati fara numar. Asadar, foloseste si alte lingurite de plastic care nu au fost utilizate inca.

Pasul 4
Taie cozile cu o foarfeca, astfel incat sa ramana doar partea rotunda. Intre timp pune si pistolul de lipit in functiune, astfel incat lipiciul sa se incalzeasca.

Pasul 5
Aplica un strop de lipici pe ciotul de la codita linguritei si lipeste-o cu fata in jos, pe sticla de plastic. Incepe de la orificiul pe care l-ai realizat prin decuparea bazei.

lampa din materiale reciclabile 3

Pasul 6
Lipeste linguritele pana cand intreaga sticla este acoperita.

Pasul 7
Pentru a acoperi gatul sticlei, realizeaza un guler din lingurite de plastic, ca in imaginea de mai jos. Lipeste linguritele una in cealalta, dupa care aplica gulerul pe gatul sticlei.

lampa din materiale reciclabile 4

Pasul 8
Introdu lampa portabila in interiorul sticlei. Tot ce ti-a mai ramas de facut este sa gasesti locul cel mai adecvat in care sa atarni lampa din materiale reciclabile, pe care tocmai ai realizat-o.

lampa din materiale reciclabile 5

Stim cu totii ca nimeni nu e perfect si de multe ori esti prea obosit sa te mai gandesti la binele altcuiva. Cu toate acestea, este necesar sa incercam sa nu mai alegem calea cea mai scurta, pentru ca de cele mai multe ori nu ajungem acolo unde ne dorim. Un prim pas este aceasta lampa din materiale reciclabile, care diminueaza efectul nociv al produselor de unica folosinta, prin simplul fapt ca le-ai gasit o utilizare care sa dureze mai mult decat o singura data.