Vremea frumoasa de afara te invita politicos sa te ridici din culcusul confortabil pe care l-ai incalzit toata iarna si sa te revigorezi prin activitati in aer liber. Este momentul propice sa te gandesti ce jocuri pentru exterior poti sa amenajezi in curtea casei, astfel incat toata lumea, de la cel mai mic pana la cel mai in varsta, sa se bucure cat mai mult timp de aerul caldut de primavara. Din acest motiv, iti vom prezenta pe parcursul mai multor zile o serie de jocuri pentru exterior usor de pus in practica si foarte antrenante pentru toti membrii familiei.

Pasul 1
Vom incepe de la simplu la complex, ca sa iti facem pofta de exercitiu si de miscare. Cand auzi de antrenament fizic, dintr-o data te cuprinde anxietatea la gandul unui efort sustinut si de multe ori plictisitor, insa vrem sa iti aratam ca nu ai de ce sa te sperii. Antrenament fizic poti sa faci si intr-un mod distractiv, cum ar fi un panou prin care sa arunci mingea. Pentru genul acesta de jocuri pentru exterior vei avea nevoie de o foaie de cort cu garnituri inelare, franghie, banda adeziva colorata, foarfeca, marker permanent si o minge de dimensiune medie.

Pasul 2
Identifica la tine in gradina un spatiu suficient de larg in care sa montezi foaia de cort. Sunt necesari doi copaci sau doi stalpi intre care sa asezi foaia de cort. Daca i-ai gasit inseamna ca deja ai stabilit locul in care se va desfasura distractia.

Pasul 3
Ocupa-te de realizarea efectiva a jocului. Intinde pe iarba foaia de cort si deseneaza cu marker-ul mai multe forme geometrice de diverse marimi. Tine cont de dimensiunea mingii pe care o vei folosi deoarece aceasta va trebui sa treaca prin formele realizate. Formele geometrice nu trebuie sa fie foarte apropiate si nici in numar foarte mare. Sunt suficiente 5-6 orificii prin care trebuie sa arunci mingea.

Pasul 4
Dupa ce le-ai desenat, decupeaza-le cu ajutorul unei foarfeci bine ascutie.

Pasul 5
Pentru a marca mai bine locul si pentru a impedica destramarea foii de cort, imprejmuieste fiecare taietura cu banda adeziva colorata. Poti alege sa marchezi fiecare forma geometrica cu o anumita culoare, spre exemplu romburile cu rosu, patratelele cu galben, cercurile cu verde si triunghiurile cu roz. Tine cont si de culoarea foii de cort astfel incat banda adeziva sa fie vizibila.

Pasul 6
Sub fiecare forma geometrica vei scrie cu marker-ul un punctaj. Formele geometrice din partea de sus sau cele care au dimensiuni mai mici vor avea un punctaj mai ridicat iar cele de la un nivel accesibil vor avea un punctaj mai mic.

Pasul 7
Dupa ce ai realizat panoul de joc, nu ti-a mai ramas decat sa il asezi la pozitie. Trece o sfoara prin garnitura inelara si leag-o la un capat de un copac si la celalalt cap de cel de-al doilea copac.

Inivta-ti familia la un joc in aer liber si bucura-te de vremea frumoasa de afara.