Vremea frumoasa se instaleaza din ce in ce mai hotarat si, chiar daca se mai anunta cativa nori de ploaie, un lucru e cert: te asteapta mult soare si trebuie sa ai pregatite cat mai multe jocuri pentru exterior. Asa cum iti spuneam intr-un articol precedent, ne-am propus sa iti aratam cat de distractiv este sa iti petreci timpul afara, in aer liber, fie ca stai cu cei mici sau, de ce nu, cu cei mari. Niciodata nu vei putea fi prea batran ca sa-ti demonstrezi ablilitatile la jocuri pentru exterior.

Pasul 1
Astazi iti propunem un joc de indemanare la care poate participa toata familia, insa doar cel mai bun va castiga, cel care are suficienta rabdare, dar si precizie ca sa duca la bun sfarsit sarcina. Daca te-am facut curios, atunci apuca-te si strange toate materialele si construieste jocul, ca mai apoi sa-ti dovedesti abilitatile. Asadar, vei avea nevoie de 4 placute de lemn de 2×4 (40 cm), 4 placute de lemn de 4×4 (25 cm), bormasina, suruburi, vopsea spray pentru lemn, plasa de sarma, sarma 18 gauge, cleste de taiat sarma, capsator si capse pentru lemn, araci din bambus (30- 40 de bucati) si bile colorate din plastic.

Pasul 2
Formeaza un patrat prin impreunarea celor patru placute de lemn de 2×4. Fixeaza-le la pozitie cu ajutorul suruburilor.

jocuri pentru exterior 1

Pasul 3
In fiecare colt al patatului vei prinde cu suruburi cele patru placute de 4×4, pentru a realiza picioarele structurii de lemn.

jocuri pentru exterior 2

Pasul 4
Baza este aproape gata, tot ce mai trebuie sa faci este sa-i dai o fata comerciala. Asadar, aplica un strat de vopsea spray si las-o sa se usuce.

jocuri pentru exterior 3

Pasul 5
Intre timp, creeaza un tub din plasa de sarma, suficient de ingust astfel incat sa intre prin deschizatura platformei de lemn. Foloseste sarma 18 gauge pentru a o fixa la pozitie.

jocuri pentru exterior-4

Pasul 6
Introdu tubul din srama in platforma de lemn si prinde-l cu ajutorul capsatorului pentru a nu se deplasa in timpul jocului.

jocuri pentru exterior-5

Pasul 7
Strapunge sarma cu aracii din bambus. Trece-i prin cat mai multe orificii si in directii cat mai variate. Asigura-te ca nu raman goluri prea mari intre ei astfel incat participantii la joc sa depuna cat mai mult efort sa-i dea de cap.

jocuri pentru exterior-6

Pasul 8
Umple restul tubului de sarma cu bile si jocul poate sa inceapa.

Regulile jocului sunt foarte simple. Fiecare participant trebuie sa scoata pe rand cate un arac de bambus. Scopul jocului este sa indepartezi aracii fara ca bilele din interior sa cada. La final, cel care are cele mai putine bile cazute castiga.

Astfel de jocuri pentru exterior sunt distractive pentru toti membrii familiei si in plus te ajuta sa te apropii de cei cu care ai dificultati in comunicare sau pe care ii simti mai distanti in ultima perioada.