Uneori cea mai rationala decizie e sa dai in mintea copiilor. Fiindca in lumea lor un bat e o bagheta magica, o frunza este deopotriva moneda de schimb, ingredient pentru mancare, barca, fluier si multe altele. Posibilitatile sunt nenumarate deoarece pe taramul viselor limitele sunt inexistente. Pe langa ratele si vanatorii, tarile, castelul si alte jocuri pentru afara demne de orice moment al zilei, poti sa-ti aduni familia la un twister pe iarba, iti aratam noi cum sa realizezi tabla de joc.

Pasul 1
Bucuria copiilor tai si a intregii familii costa putin dar valoreaza mult. Pentru realizarea jocului de twister vei avea nevoie de o cutie goala de pizza sau orice alt carton pe care il ai in casa, un cutter, un castron sau un bol rotund de salata, un creion, spray de colorat rosu, galben, albastru si verde (poti folosi si alte culori, insa tine cont de contrastul cu iarba), o foaie de hartie, foarfece, doua borcane in care sa tii bucatele de hartie.

Pasul 2
Traseaza un cerc, folosindu-te de bolul de salata sau de castron, pe cutia de pizza. Cu ajutorul cutter-ului decupeaza cercul de pe cutie si arunca-l la gunoi. Tu ai nevoie de fapt de sablonul ramas pe cutie.

Pasul 3
Alege locul din gradina in care vrei sa construiesti jocul. Dupa ce te-ai hotarat, tunde iarba si treci la pasul urmator.

Pasul 4
Daca vrei ca totul sa fie ca la carte, va trebui sa te apuci de masurat. Twister-ul se afla de curand in categoria de jocuri pentru afara, fiind cunoscut mai mult ca o distractie ce se inscrie in limitele de spatiu ale apartamentului. Plansa de joc poate avea orice dimensiune doresti, insa tine cont de inaltimea persoanelor care vor juca. Cand realizezi plansa, ia in considerare ca ai nevoie de patru coloane. Fiecare coloana trebuie sa aiba cate sase cercuri de aceeasi culoare.

Pasul 5
Dupa ce ai sablonul gata si iarba e scurta, te poti apuca de vopsit. La acest pas ii poti implica si pe copii, pe de o parte ii responsabilizezi si pe de alta parte distractia poate incepe mai devreme. Pune sablonul realizat pe cutia de pizza pe iarba si foloseste spray-ul pentru a colora iarba in zona respectiva. Incepe cu o culoare si coloreaza sase cercuri, dupa care poti trece la urmatoarea culoare.

Pasul 6
Pe o foaie de hartie scrie urmatoarele cuvinte: cap, mana stanga, mana dreapta, piciorul stang, piciorul drept. Decupeaza fiecare cuvant si pune biletelele intr-un borcan. Pe o alta foaie de hartie scrie cele patru culori, in cazul de fata, rosu, galben, alb si albastru. Procedeaza la fel ca in cazul celorlalte bilete, si pune-le in alt borcan.

In momentul in care te vei apuca de joc, persoana responsabila cu dirijarea jocului va trage cate un biletel din fiecare borcan si va da indicatii jucatorilor (spre exemplu: mana dreapta pe rosu).

Exista o intreaga varietate de jocuri pentru afara pe care te invitam sa o explorezi impreuna cu cei mici.

Distractie placuta!