Odata cu vremea frumoasa, ies la iveala tot felul de activtati antrenante pentru cei mici, care mai de care mai antrenante si mai pline de farmec. Daca tot avem in soare un aliat, atunci putem construi o pista auto pentru copii ope care cei mici o vor imbratisa cu caldura.

Pasul 1
Ca- n orice plan bine facut, startul trebuie sa il dea strangerea materialelor ncecesare pentru a construi o pista auto pentru copii cat mai atractiva si mai utila. Cu acestea fiind spuse, aduna laolalta o cantitate potrivita de ciment (jumatate de sac), nisip, oxid negru de fier sub forma de pudra (pentru a imita culoarea asfaltului), un cauciuc de dimensiuni mici (de la o bicicleta pentru copii), 70 mm plasa de sarma, cateva plante de dimensiuni mici (tufe pitice, scleranthus biflorus), vopsea alba, compost, sfoara.

Pasul 2
Pentru inceput va trebui sa gasesti un loc potrivit din gradina pentru viitoarea pista auto pentru copii. Mentionam ca elementele componente ale pistei au si dimensiuni mici, asa ca ea va putea fi folosita de catre copii de peste 4 ani. Dupa ce te-ai hotarat asupra dimnesiunilor pistei, vei trece la trasarea formei ei pe pamant. Aici va fi de folos sfoara, pe care o vei intinde pe gazon/iarba, iar apoi vei trasa conturul pistei cu vopsea. De asemenea, poti sa infigi bete in pamant si apoi sa le unesti cu sfoara pentru a crea conturul pistei. Ulterior vei sapa intre liniile trasate la o adancime de aproximativ 10 cm

Pasul 3
Stabileste locul in care vei amplasa mini cauciucul si sapa o groapa astfel incat jumatate din el sa fie ingropat in pamant iar cealalta jumatate sa ramana la suprafata.

Pasul 4
Amesteca nisipul cu cimentul, adauga apa si apoi pudra de oxid negru de fier (un capac de flacon) si amesteca pana cand vei obtine un amestec compact.

Pasul 5
Introdu plasa de sarma in santul sapat, pentru a preveni craparea cimentului.

Pasul 6
Umple santul cu amestecul de ciment, nisip si pudra de oxid negru de fier, apoi niveleaza-l cu o mistrie. Daca amestecul nu e suficent de negru ca sa poata reda culoarea asfaltului, adauga putina pudra de oxid negru de fier, amesteca cu grija si niveleaza din nou cu mistria.

Pasul 7
Scoate bucati din gazon, planteaza-le in alta parte a gradinii si umple gaurile cu o cantitate potrivita de compost. Planteaza tufele pitice sau plantele de dimensiuni mici si apoi uda-le corespunzator.

Pasul 8
Decupeaza un carton de forma unei table de sah si apoi asaza-l pe pista. Adauga vopsea spray de culoare alba peste carton si vei obtine pe loc linia de finis. Scrie „start” pe un carton si apoi decupeaza-l, aseaza-l ulterior pe pista si adauga vopsea spray de culoare alba. Astfel vei marca punctul de plecare pe pista de masini pentru copii. Procedeaza la fel si pentru liniile de culoare alba din mijlocul pistei.

Pasul 9
Pe marginea pistei poti aseza razlet cate o bucata de teava de plastic peste care ai adaugat banda izoliera in forma de spirala, ca sa imite parapetele de siguranta. Fixeaza bucatile de teava in cuie pentru a preveni deplasarea lor. Asaza mici stegulete in apropierea liniei de sosire. Pe ele le poti confectiona din bucati de plastic colorate si lipite de capatul unor betigase de dimensiuni similare sau bete de chibrit. Acum poti inaugura pista auto pentru copii chiar tu, depinde de tine daca inaugurarea se va prelungi pe parcursul mai multor zile. Aici intervine capacitatea fiecaruia de a calatori cat mai des pe taramul inocentei.

Sursa: http://goo.gl/wiAXYx