Ca sa ne fie clar – pe banca se discuta, gandeste,  se mai face un plan,  se admira cerul, dar nu se sta. Noi avem in cap o banca pentru exterior care imbie la relaxare productiva. Credem ca e mult prea simplu sa stai si in acelasi timp trebuie sa ai ceva in cutiuta de pe umeri ca sa stationezi cu folos.

Pasul 1
Vei avea nevoie de doisprezece blocuri din beton de zgura, deoarece vei folosi sase pentru fiecare parte a bancii. Dupa ce ai facut rost de acestea, cauta si patru grinzi de cherestea de urmatoarele dimensiuni  – 10 cm x 10 cm x 3 m. Partea mai complicata a trecut, acum mai ai nevoie doar de un adeziv pentru beton, de niste perne si de o ora din timpul tau.

Pasul 2
Cauta un loc in gradina ta unde vrei sa instalezi banca. Fie ca este langa casa, sub bolta de vie sau langa un copac umbrit, asigura-te ca pamantul este nivelat inainte sa te apuci de construit.

Pasul 3
Incepe cu oricare dintre parti, in functie de preferintele tale. Asaza pe verticala patru blocuri din beton de zgura. Deasupra lor, pe orizontala asaza inca doua blocuri. Asaza celelalte blocuri in partea opusa, la o distanta de aproximativ 2,5- 2,7 m de primele.

banca de exterior

Pasul 4
Trece grinzile de lemn dintr-o parte in cealalta. Asigura-te ca ai cel putin 15 cm din grinda care iese pe ambele parti ale constructiei din blocuri de zgura. In cazul in care doresti ca banca pentru exterior sa fie mai mica, poti taia lemnul in exces.

banca pentru exterior

Pasul 5
Ai aranjat grinzile numai pentru a iti face o idee despre cum va arata banca. Daca esti multumit cu ce a iesit, scoate temporar grinzile de lemn.

Pasul 6
Lipeste blocurile din beton de zgura cu adezivul pentru beton, astfel incat baza bancii sa fie solida si persoanele care se vor aseza pe ea sa fie in siguranta. Dupa ce adezivul s-a uscat, poti vopsi blocurile din beton intr-o culoare care sa se asorteze cu pernele, pentru a avea un aspect si mai deosebit.

Pasul 7
Dupa ce adezivul si vopseaua s-au uscat, trece grinzile de lemn prin orificiile superioare ale blocurilor din beton de zgura.

Pasul 8
Pune pernele deasupra constructiei si banca pentru exterior este gata. Daca nu ai perne de dimensiunea potrivita, poti folosi o saltea veche pe care nu o mai folosesti. Confectioneaza-i o husa dintr-o draperie au din orice alta bucata de material pe care o ai prin casa.