Familia ta s-a marit cu un membru “plimbaret” si deja te-ai saturat sa tot deschizi si sa inchizi usa de cate ori are chef sa plece la plimbare? Plux iti recomanda sa instalezi rapid o usa batanta pentru pisici.

Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi pasii de mai jos:

Pasul 1
Va fi nevoie sa masori pisica, asa va putea intra sau iesi fara un branci de ajutor. Dupa ce ai efectuat masuratoarea, marcheaza inaltimea potrivita in doua puncte paralele.De asemenea, e necesar ca usa batanta pentru pisici sa fie pozitionata la o inaltime corespunzatoare deasupra podelei – aproximativ 15 centimetri.

Pasul 2
Cei mai multi asaza usa batanta in centrul partii de jos a usii de la intrare sau de la o camera. Daca si tu crezi ca e o idee buna, determina mai intai unde se afla mijlocul usii si, functie de dimensiunea stabilita, pozitioneaza locul unde va fi montata usa batanta pentru pisici.

Pasul 3
Usa batanta pentru pisici include, de obicei, un sablon din hartie, element care te ajuta sa-ti dai seama unde vei gauri usa pentru a marca fragmentul sectionat. Fixeaza sablonul cu banda adeziva. Distanteaza-te doi-trei pasi de usa pentru a verifica daca mijlocul sablonului este intr-adevar in centrul usii.

Pasul 4
Acum va intra in actiune burghiul; alege unul care sa fie o idee mai mare decat latimea lamei ferastraului electric. Acest lucru iti va oferi posibilitatea sa rotesti ferastraul in gaura. Gaureste fiecare colt al sablonului astfel incat sa obtii un contur al usii batante de forma patrata. Uneste cele patru puncte cu un marcaj facut direct pe usa.

Pasul 5
Pentru a pune ferastraul in functiune, usa trebuie sa fie inchisa. Asaza lama ferastraului in pozitie verticala, in oricare colt al conturului si taie in linie cat se poate de dreapta.

Pasul 6
Detaseaza de usa patratul de lemn obtinut prin taiere si pastreaza-l in apropiere, il poti folosi pe post de usa batanta pentru pisici daca nu ai achizitionat una. Urmeaza partea de finisaj, care consta in aplicarea unei hartii abrazive pe muchiile din interior ale orificiului. Pozitionati usa batanta achizitionata si verificati daca se poate misca liber. Ulterior, potriveste gaurile de pe usa batanta cu cele patru colturi si marcheaza-le prin puncte cu ajutorul unui creion.

Pasul 7
Incepe sa perforezi cu bormasina cele patru puncte marcate pe usa mare si asigura-te ca ai strapuns cu burghiul si cealalta parte a usii. Montati intai partea exterioara si apoi cea interioara a usitei cu suruburi. Este important de mentionat ca metoda de montaj poate sa difere de la o usa batanta pentru pisici la alta, in functie de caracteristicile sale.

Pasul 8
Strange piulita de fixare la maximum in timp ce tii surubul blocat cu surubelnita. Dupa montarea celor patru piulite, verifica daca usa pentru pisici are muchia inferioara perfect orizontala.

Pasul 9
Poti folosi patratul din lemn de la usa propriu-zisa pe post de usa batanta pentru pisici. Tot ce trebuie sa faci este sa montezi un cadru de lemn, caruia sa-i atasezi doua balamale in partea de sus pentru ca usa batanta sa se poata deschide in ambele directii.

Pasul 10
A inceput provocarea pentru pisica. Pentru a se obisnui cu noua intrare, poti sa lasi nemontata usa batanta pentru cateva zile, curiozitatea o va impinge sa intre prin spatiul din usa si se va strecura cu usurinta. Poti, de asemenea, s-o strigi pe nume din exteriorul usii, prin orificiu.