Oricat de deschis si transparent ai fi, tot exista momente in care ai nevoie de intimitate. Pana la urma, sunt lucruri pe care vrei sa le tii doar pentru tine, si asa este si normal, deoarece nimeni nu te poate intelege perfect si nici nu trebuie. Cea mai buna metoda pentru a te feri de privirile indiscrete o reprezinta jaluzelele iar instalarea jaluzelelor orizontale chiar este extrem de simpla. Urmareste pasii de mai jos si vei avea intimitate in doi timpi si trei miscari (aproape la propriu).

Pasul 1
Pentru a te asigura ca instalarea jaluzelelor orizontale se va face fara probleme, unul dintre cei mai importanti pasi este marcarea pozitiei de montaj a consolelor. Fixeaza consola pe caseta si pozitioneaza jaluzeaua pe locul de montaj. Dupa ce te asiguri ca este la locul potrivit, traseaza cu un creion de tamplarie o linie subtire pe consola si pe suportul de montaj, dupa care repeta operatiunea pentru fiecare consola. Marcajul este obligatoriu, pentru ca daca ai monta jaluzelele ochiometric, cel mai probabil nu ai nimeri exact locul si astfel jaluzelele nu s-ar incadra perfect in perimetrul ferestrei.

Pasul 2
Dupa ce ai realizat toate marcajele si le-ai verificat de doua ori, ca sa te asiguri ca nu exista probleme, desprinde consolele de pe caseta prin actionarea tijei mobile a fiecarei console in parte. Apoi revino la marcajul trasat pe suportul de montat si fixeaza fiecare consola cu ajutorul suruburilor autoforante.

Pasul 3
Asaza jaluzeaua in pozitie aproximativ orizontala si introdu marginea superioara pe laturile de sprijin frontal ale consolelor. Dupa ce ai asezat-o la pozitie, roteste-o in sensul sagetilor pana cand ajunge la 180 de grade, in pozitie verticala.

Pasul 4
Pentru a considera incheiata instalarea jaluzelelor orizontale, tot ce mai ai de facut este sa actionezi tija mobila in sensul sagetii, pentru fiecare consola in parte, pana cand aceasta atinge caseta. Pentru a le pastra timp indelungat, curata-le cu o carpa de praf uscata, periodic, insa trateaza-le cu blandete pentru ca unele dintre ele se pot dovedi a fi foarte fragile. Cu geamurile proaspat acoperite, singurul care va sti ce se intampla in spatele jaluzelelor inchise vei fi doar tu, iar cand vei dori ca soarele sa intre in casa ta, tot ce trebuie sa faci este sa ridici jaluzelele si sa deschizi geamul.