Este in natura omului sa isi doreasca altceva decat are. Imediat ce trece entuziasmul primilor fulgi de zapada si nu mai ramai decat cu nasul inghetat, mintea iti fuge la soarele prietenos din timpul verii si la valurile care se sparg la tarm. Pentru a diminua frustrarea care ne invaluie din cand in cand in anotimpul rece, iti propunem sa realizezi un pom de Craciun in miniatura, cu iz de litoral.

pom de craciun

Pasul 1
Inainte de a te apuca de treaba, este necesar sa te asiguri ca ai toate materialele de care ai nevoie. La sfarsit vei avea un pom de Craciun senzational, insa presupune ceva timp si rabdare si ar fi pacat sa te apuci daca nu stii sigur ca il si poti termina. Asadar, vei folosi cat mai multe scoici, de toate dimensiunile si de toate formele, cat mai colorate si mai neobisnuite. Cauta si o steluta de mare cu ajutorul careia sa incoronezi “bradul” la sfarsit. Bifeaza in continuare pe lista si pistol de lipit, con din spuma de polistiren, penseta (va fi utila pentru scoicile de dimensiuni foarte mici pe care nu poti sa le asezi la locul potrivit cu mana goala), scobitori. Optional, dar nu si obligatoriu, poti trece pe lista si putina cafea deoarece vei investi in jur de 60 de ore din viata ta si la un moment dat vei avea nevoie de ceva sustinere morala.

Pasul 2
Alege cateva scoici mari cu care sa pornesti la drum. Lipeste-le cu ajutorul pistolului de lipit pe la baza conului din spuma de polistiren.

Pasul 3
Nu a fost dificil, nu? E doar inceputul. Acum urmeaza partea migaloasa, vei incepe sa realizezi straturi, straturi de scoici. Selecteaza-le cat mai diferite, atat in ceea ce priveste dimensiunea, dar si forma si lipeste-le de con, suprapunandu-le marginile, astfel incat sa nu se vada nici un pic din spuma de polistiren.

Pasul 4
Lipeste scoicile de dimensiuni mici in jurul marginilor celor mari. Continua cu restul scoicilor astfel incat sa ajungi in varf. Pentru a iesi cat mai spectaculos, foloseste scoici cat mai colorate si mai diferite.Vei face acelasi lucru zeci de ore in sir, asa ca activeaza robotul la telefon sa preia toate mesajele tale, fa-ti un sandwich si o cafea tare.

Pasul 5
Pentru ca vrei ca acest pom de Craciun sa straluceasca in adevaratul sens al cuvantului, va trebui sa ii atasezi in varf steaua de mare. Foloseste o scobitoare pentru a face acest lucru.

Pasul 6
Infinge scobitoarea in varful pomului si fixeaz-o cu ajutorul pistolului de lipit. Tine-o la pozitie pana cand lipiciul se usuca complet.

Pasul 7
Asaza micul tau pom de Craciun din scoici intr-un loc sigur astfel incat sa nu existe neferictul eveniment in care cineva sa dea peste el si sa risipeasca zeci de ore de migala.

pom de Craciun 2       pom de Craciun 1

Acest pom de Craciun are dublu efect. In primul rand este o incantare sa il privesti, o adevarata capodopera in miniatura, un spectacol de forme si culori. In al doilea rand are efect terapeutic, deoarece petrecand ore in sir la realizarea lui si lucrand cu scoici cu siguranta dorul de mare se va diminua semnificativ si cel putin pentru 6 luni nu vei mai dori sa ai de a face cu ele, deci te vei bucura din plin de zapada si grade in minus.