Etichetarea produselor iti reda minute pretioase din timpul tau, pe care sa le folosesti cum crezi tu de cuviinta, dar nu cu nasul in borcane, incercand sa iti dai seama ce condiment sau aliment se afla inauntru. In plus, etichetarea produselor iti permite sa depozitezi alimentele in borcane, unde acestea se pastreaza mult mai bine decat in ambalajele de plastic. Exista o varietatate destul de vasta in ceea ce priveste acest subiect, insa astazi iti vom propune o metoda care s-a dovedit a fi printre cele mai avantajoase: cu ajutorul vopselei cu efect de tabla de scris.

Pasul 1
Pentru a realiza acest proiect, vei avea nevoie de vopsea cu efect de tabla de scris, vopsea acrilica colorata, o pensula subtire si una medie, marker de scris pe tabla, marker cu creta lichida (poti folosi si creta obisnuita insa nu este la fel de igienic).

Pasul 2
Curata bine recipientele de sticla iar la suprafata foloseste si un strop de alcool. Lasa-le sa se usuce in totalitate inainte de a trece mai departe.

Pasul 3
Aplica 2-3 straturi de vopsea cu efect de tabla de scris, lasand sa se usuce intre aplicari. Poti face acest lucru cu mana libera, fara a te chinui sa iasa perfect. Perfectiunea este supraevaluata, iar imperefctiunile sunt cele care ne fac unici. Daca totusi insisti sa iasa perfect, poti folosi un sablon. Alege o pensula din par natural in locul celei cu varf de spuma, deoarece va distribui vopseaua mai bine.

Pasul 4
Dupa ce ultimul strat de vopsea cu efect de tabla de scris s-a uscat, apuca-te sa realizezi margini pentru fiecare eticheta. Daca nu ai folosit un sablon, mai mult ca sigur nu ti-au iesit linii drepte, dar acest lucru se poate remedia imediat cu ajutorul unui cadran. Foloseste vopsea acrilica in diferite culori pentru a “inrama” etichetele.

Pasul 5
Lasa vopseaua sa se usuce timp de 24 de ore inainte de a scrie pe ea.

Etichetarea produselor este mult mai usoara si poate fi si distractiva daca folosesti aceasta metoda. Spre deosebire de etichetele clasice, care necesita multa munca pentru a fi dezlipite, in acest caz trebuie doar sa stergi marker-ul sau creta cu o carpa si sa scrii noua eticheta. Atunci cand scrii ce contine fiecare borcan, nu uita sa notezi si data de expirare a produsului, pentru a evita alte neplaceri.