Copiii au nevoie sa exploreze, sa observe ca mai apoi sa invete, sa viseze cu ochii deschisi. Fireste ca cel mai potrivit loc de joaca pentru copii este propria lor imaginatie. Acolo, pe taramul acela de basm, orice este posibil si, mai presus de toate, totul este plin de sens. Ar fi cel putin nepotrivit sa incercam sa le construim un loc in imaginatia lor, fiindca numai ei singuri pot stabili elementele care sa o alcatuiasca. In schimb, putem sa construim un loc de joaca pentru copii cu totul si cu totul special, care are ca baza pretuirea noastra si dorinta de a le oferi ce e mai bun.

loc de joaca pentru copii

Oricat de mica sau de spatioasa ar fi, gradina noastra poate gazdui fara probleme un loc de joaca pentru copii. Pentru pozitionarea lui vom avea in vedere un loc din curte sau gradina in care copilul poate fi observat cu usurinta, pentru a avea siguranta ca totul este in regula. Dupa ce ne-am hotarat in privinta suprafetei, o putem imprejmui cu un gardulet din lemn, de inaltime joasa si in nici un caz cu varfuri ascutite. Oraselul copilului nostru trebuie sa aiba si o intrare, asa ca vom rezerva un spatiu special pentru acest lucru. Peisajul poate fi imbogatit cu cateva flori care sa-i picteze jocul in culori vii.

loc de joaca pentru copii

Pentru o experienta variata, in micul oras ar da bine si o groapa cu nisip unde cel mic sa dea forma imaginatiei sale, folosind unelte specifice sau nu. Diversitatea poate face diferenta intre rutina si entuziasm, asa ca poti readuce farmecul copilariei nu doar cand participi la joaca ci si daca te pui in pielea copilului tau cand alegi cu ce sa-i mai umpli spatiul de joaca. In functie de varsta celui mic, se pot adauga elemente care sa-i stimuleze creativitatea. Fiindca nu exista un loc de joaca pentru copii care sa intruneasca toate dorintele, cel mai bine e sa dai frau liber ideilor si, intre constructia de moristi si leagane o sa-ti amintesti ca lapte gros, ratele si vanatorii sau capra aveau mai multa legatura cu bucuria decat cu alimentatia.

loc de joaca pentru copii