Camera copilului este locul in care cel mic se simte in largul lui, in care isi dezvolta simtul proprietatii, creativitatea si personalitatea. De aceea este foarte important sa ii creezi un spatiu atractiv si stimulator. Daca el va observa la tine creativitate si unicitate in tot ceea ce faci, atunci el va avea un model demn de urmat. Incearca sa iti mentii calmul si rabdarea indiferent de nazbatiile pe care cel mic cu siguranta le va face, chiar daca acestea implica “redecorarea” in stilul propriu a spatiului de joaca, cum ar fi mazgaliturile pe pereti.  “Operele lui de arta” se pot transforma foarte usor in decoratiuni pentru pereti, asa cum iti vom arata in pasii de mai jos.

Pasul 1
Orice desen realizat, indiferent ca este vorba de o linie pe o foaie de hartie sau pe un perete, exprima o parte din creativitatea celui mic si ea trebuie incurajata. Pentru a transforma mazgaliturile in decoratiuni pentru pereti vei avea nevoie de foarte multi nasturi colorati, markere colorate si adeziv cu putere mare de lipire.

Pasul 2
Procesul este simplu si implica doar putina dexteritate si imaginatie. Gandeste-te dinainte ce vrei sa realizezi si aranjeaza nasturii in forma dorita, mai intai pe un carton. Daca ai un desen deja prestabilit, iti va fi mai usor sa il aplici pe perete. In cazul in care puiul tau este inca prea mic sa scrie pe pereti, atunci realizeaza-i tu decoratiunile la un nivel la care nu poate ajunge. Chiar daca folosesti un adeziv cu putere mare de lipire, nasturii pot fi foarte periculosi la varste mici. Exista riscul de sufocare in cazul in care sunt inghititi.

Pasul 3
Pentru a realiza decoratiuni pentru pereti sub forma unui manunchi de baloane, va trebui sa lipesti nasturii unul langa altul, chiar si suprapusi pe alocuri. Foloseste culori cat mai variate, astfel incat sa emane bucurie si caldura. Dupa ce s-a uscat lipiciul, traseaza cu un marker sau cu un creion colorat sfori de ate de la fiecare nasture, dupa care deseneaza o fundita la baza lor.

decoratiuni pentru pereti

Pasul 4
Tot cu ajutorul nasturilor poti realiza un balon cu aer cald. Lipeste nasturii in forma rotunda si lasa-i sa se usuce. Apoi deseneaza pe perete un cosulet si cateva ate care sa fie prinse de nasturii de la baza. Poti realiza balonul cu aer cald usor inclinat, ca si cand ar fi dus de vant spre o destinatie magica.

decoratiuni pentru pereti 1

Pasul 5
Daca esti un pic mai talentat la desen decat media, atunci te poti aventura la o casuta purtata in lumea viselor de o multitudine de baloane. Lipeste nasturii tot in forma rotunda, dupa care la baza deseneaza o casuta agatata. Baloanele vor fi prinse de hornul acesteia.

decoratiuni pentru pereti 2

Pasul 6
Un curcubeu din nasturi este foarte simplu de realizat si poate tine loc cu brio de decoratiuni pentru pereti. Lipeste trei randuri de nasturi, de la mai mare la mai mic. Randurile trebuie sa formeze un semicerc. Alege nasturi de aceeasi culoare pentru fiecare rand, iar la final deseneaza cate un norisor la fiecare capat.

decoratiuni pentru pereti 3

Cand vrei sa realizezi decoratiuni pentru pereti, lasa-ti imaginatia sa zburde. Poti realiza orice doresti si cu siguranta cel mic va fi incantat.