Daca te gandesti ca gradina e un fel de camera in aer liber, ai dreptate. Sa zicem ca locul tablourilor este tinut de statuete, gazonul e de departe cel mai placut covor din cate s-au vazut iar tavanul este o ploaie de peisaje care se schimba chiar de mai multe ori in cursul unei zile. Si fiindca poti aseza peretii unde si numai daca vrei tu, e loc suficient si pentru cateva decoratiuni exterioare.

Pasul 1
Gradina ta poate avea un aspect inedit daca o accesorizezi cu niste pasi din frunze, insa vei avea nevoie neaparat de manusi de cauciuc, daca nu vrei sa te murdaresti de ciment. Adauga la lista de materiale si folie, frunze de dimensiuni mari, un sac de ciment, colorant pentru ciment (in cazul in care vrei ca frunzele tale sa fie colorate), plasa de sarma si foarfeca de taiat sarma.

Pasul 2
Alege locul din gradina pe care vrei sa-l accesorizezi. Orice suprafata plana este buna, atata timp cat poti sa o ocolesti cateva zile, pana se intareste definitiv cimentul.

Pasul 3
Daca te-ai hotarat ce tip de frunze folosesti, taie o bucata de folie care sa fie cu cel putin 15 cm mai mare decat dimensiunea frunzei. Noi iti sugeram sa foloseti rubarba, deoarece frunza este mare si se preteaza bine pentru pasii pe care vrei sa ii realizezi. Pune folia pe pamant si asaza frunza in centru cu venele in sus.

Pasul 4
Prepara cimentul conform instructiunilor de pe ambalaj. Pune cimentul preparat deasupra frunzei. Foloseste o lopata sau chiar mainile (dar nu uita sa iti pui manusile) pentru a turna cimentul pe toata suprafata frunzei la o grosime de aproximativ 2,5 – 4 cm si apasa ferm pentru a elimina bulele de aer.

Pasul 5
Pasii realizati vor fi mai rezistenti daca deasupra cimentului turnat pui o plasa de sarma peste care mai torni inca 2,5 – 4 cm de ciment si apesi ferm pentru a elimina bulele de aer.

Pasul 6
Ridica cu grija folia din jurul formei, dupa care modeleaza marginiile cu mana sau cu o mistrie si pune pamant sau pietris de jur imprejurul  formei rezultate.

Pasul 7
Acopera forma cu o alta bucata de folie si las-o sa se intareasca pentru cel putin 48 de ore, dupa care ridica pasul din ciment si intoarce-l sa vezi suprafata de pasit.

Pasul 8
Daca te pui pe creat decoratiuni exterioare vara, cand este cald afara, mare parte din frunza s-a descompus deja dupa 48 de ore. Insa daca realizezi pasii cand vremea de afara este mai rece, indeparteaza resturile de frunza cu un furtun cu jet de apa puternic.

Pasul 9
Asaza  pietrele in gradina, insa evita sa calci pe ele pana cand cimentul nu s-a intarit 100%. Asigura-te ca sunt infipte bine in pamant si nu se deplaseaza cand calci pe ele.  Stropeste-le cu apa regulat, timp de 5 – 7 zile.

Tare ca piatra, aspect ca ciocolata!

decoratiuni exterioare din piatra

Pasul 1
Pentru a realiza decoratiuni exterioare simple si apetisante vei avea nevoie numai de pietre rotunde, spray de vopsit in culorile pe care le doresti, stencil cu litere.

Pasul 2
Spala pietrele si sterge-le cu o carpa uscata.

Pasul 3
Aplica spray-ul de vopsit, avand grija sa acoperi intreaga suprafata a pietrei. Lasa-le cateva ore la uscat.

Pasul 4
Pe un carton, scrie literele pe care vrei sa le pictezi pe pietre si apoi decupeaza-le. Vei avea nevoie de sablonul care a ramas pe carton.

Pasul 5
Pune sablonul pe piatra si coloreaza forma literei cu spray de vopsit alb. Exista o mare posibilitate ca pietrele sa iasa atat de bine incat sa fie o tentatie chiar si pentru cei carora le-ai explicat ca sunt doar decoratiuni exterioare. Contam pe rabdarea ta.