Dupa o anumita perioada de timp, unele lururi de la tine de acasa incep sa ti se para plictisitoare si chiar ajungi sa te intrebi ce a fost in capul tau cand te-ai hotarat sa achizitionezi asta. Nu iti face prea multe probleme, oamenii se schimba si este normal ca ceea ce iti placea la 20 de ani sa ti se para banal sau chiar de prost gust 10 ani mai tarziu. Insa, ca alternativa la cea mai usoara solutie, si anume, aruncarea lucrurilor care nu iti plac, ce-ar fi sa incerci reconditionarea obiectelor vechi? Astfel, iti pui in functiune creativitatea si totodata pui o parte din tine in confectionarea noului obiect. Incepe de la proiecte mici, nu de foarte mare amploare si apoi treptat poti trece la urmatorul nivel. Noi iti propunem sa incepi reconditionarea obiectelor vechi cu o lampa, careia sa ii dai o noua infatisare.
Pasul 1
Pe langa lampa pe care vrei sa o reconditionezi, vei mai avea nevoie de vopsea cu efect de tabla de scris, banda adeziva de pictura si creta sau markere cu creta lichida.
Pasul 2
Mai mult ca sigur ca lampa este una veche, pe care probabil nu ai mai folosit-o de mult si prin urmare este plina de praf. Asadar, in primul rand adu-o la lumina cu ajutorul unei carpe uscate cu care sa indepartezi toate urmele de praf si de murdarie.
Pasul 3
Foloseste banda adeziva de pictura pentru a acoperi firul electric si toate celelelalte zone pe care nu vrei sa le murdaresti cu vopsea cu efect de tabla de scris.
Pasul 4
Aplica vopseaua respectand intocmai instructiunile de pe ambalaj. Majoritatea vopselurilor cu efect de tabla de scris au nevoie de cel putin 24 de ore pana sa fie pregatite sa faca cunostinta cu creta, asa ca citeste bine instructiunile de folosire.
Pasul 5
Dupa ce s-a uscat vopseaua, te poti apuca de decorat. Fa acest lucru cand lampa este inchisa. In momentul in care o deschizi, este posibil sa se incinga prea tare pentru a mai putea pune mana pe ea fara sa te arzi. Poti scrie diverse citate sau poti desena modele abstracte, decizia iti apartine. Nu iti face probleme daca ai mai multe modele in cap. Daca te plictisesti de ceea ce ai facut, nu trebuie decat sa stergi desenul precedent si sa o iei de la capat. Te sfatuim sa folosesti mai degraba markere cu creta lichida, deoarece se sterg mai bine si nu raman urmele lasate de obicei de creta clasica. Asadar, reconditionarea obiectelor vechi transforma lucrurile care ocupa spatiu in preocupari utile care umplu viata cu simboluri ale renasterii.