Organizarea alimentelor in frigider si curatarea lui sunt doua dintre sarcinile pe care incercam sa le amanam cat mai mult posibil, desi ar trebui sa fie printre primele in ordinea prioritatilor. Pentru a face aceasta activitate mai putin dezagreabila, e bine sa ai un as in maneca si de aceea iti vom arata cateva artificii istete pe care sa le utilizezi.

Inainte de toate spala frigiderul in intregime, si pe exterior si in interior. Scoate toate alimentele afara si curata compartimentele cu o carpa umeda.

Cele mai multe tipuri de frigidere au propriile compartimente pentru oua insa sunt de dimensiuni mici si amplasate in locuri inconvenabile. Achizitioneaza doua suporturi pentru oua din plastic si astfel nu-ti vei mai face probleme ca se pot sparge si vor crea mizerie in frigider. De asemenea, nu o data s-a intamplat sa gasesti produse alterate sau despre care nu mai stiai exact cand le-ai cumparat. Pentru a evita astfel de situatii, scrie cu un marker pe coaja oualor data si ziua cand expira.

Cand bate vantul in frigider nu exista riscul sa uiti de alimente si apoi sa iti para rau ca nu le-ai mancat, dar cand frigiderul este plin, este cu totul alta mancare de peste. Pune intr-o cutie de carton toate produsele care trebuiesc mancate primele si personalizeaz-o cu un bilet pe care sa scrii: “Manaca-ma pe mine prima”.

organizarea alimentelor in frigider 5

Organizarea alimentelor in frigider este buna prietena cu eticheta. Ca sa deosebesti sosul de rosii picant de cel dulce sau caserolele cu lactate de cele cu carne este necesar sa scoti produsele si sa le gusti sau sa te uiti in interior sa vezi ce contin.Eticheteaza toate borcanele, cutiile, caserolele si astfel o simpla privire iti va spune ce cauti.

organizarea alimentelor in frigider 4

Ce poate fi mai frustrant dimineata cand vrei sa iti faci un fresh de portocale si trebuie sa sapi printre mere, lamai, avocado ca sa gasesti portocala ascunsa chiar la fundul sacului? Evita astfel de situatii si pastreaza fructele pe categorii. Achizitioneaza vase separate pentru mai multe tipuri de fructe si nu le mai pune unele peste altele, nu tuturor le place sa stea la gramada.

organizarea alimentelor in frigider 3

Organizarea alimentelor in frigider in cutii transparente este foarte practica deoarece poti identifica cu usurinta ce contine fiecare. Chiar daca aproape ca avem in sange tendinta de a pastra orice cutie de inghetata sau de alte produse pentru a le refolosi, nu reprezinta o solutie practica de depozitare a alimentelor in frigider.

organizarea alimentelor in frigider 2

Cand ai toate rafturile pline, tot te mai poti folosi de ceva; si anume de pereti. Prinde cosulete mici de baie pe peretii frigiderului sau orice altceva, foloseste-ti imaginatia si poti stoca alimente mici si acolo.

Ultimul pont o sa fie cu siguranta pe placul persoanelor cu usoare tendinte obsesiv compulsive, carora le place ca totul sa fie super organizat. Scrie pe usa frigiderului cu un marker care se sterge tot ce gasesti inauntru, de la produse la cantitati.

organizarea alimentelor in frigider 1