Natura este atat de spectaculoasa incat si moarta are atatea de oferit. Copacii, spre exemplu, si dupa ce se usuca raman nemuritori prin multitudinea de obiecte care se pot realiza cu ajutorul lor. Doar aruncand o simpla privire in jurul tau poti gasi o varietate impresionanta de idei ingenioase pentru gradina. Si daca tot am amintit de copaci, astazi iti vom arata cum sa realizezi tabureti naturali care stralucesc in intuneric.

Pasul 1
Pentru inceput asigura-te ca ai toate materialele pe care le vei folosi: cateva trunchiuri de copaci uscati, vopsea in culori puternice (foloseste vopsea luminescenta pentru un efect de stralucire mai puternic), smirghel, carpa uscata, ziare si o lampa.

Pasul 2
Pregateste trunchiurile de copac pentru procesul de vopsire. Smirgheluieste partile ascutite si daca este cazul indeparteaza cuie vechi care au fost introduse mai de inainte. La final, sterge de praf si de impuritati trunchiul de copac, pentru ca vopseaua sa adere corespunzator pe suprafata lemnoasa. Nu indeparta coaja de copac de pe partile laterale, deoarece vor avea un aspect rustic interesant.

idei ingenioase pentru gradina

Pasul 3
Asaza pe jos niste ziare care sa protejeze suprafata de lucru impotriva petelor dificil de indepartat.

idei ingenioase pentru gradina 1

Pasul 4
Hotaraste-te cum vrei sa pictezi trunchiurile de copac. Exista multe idei ingenioase pentru gradina, asa ca lasa-ti imaginatia sa lucreze in voie. Poti picta taburetul intr-o singura culoare sau poti amesteca mai multe nuante, poti realiza diverse figurine sau poti inscriptiona numele membrilor familiei.

Pasul 5
Respecta instructiunile de pe cutiile de vopsea si aplica primul strat. Lasa timp suficient pentru uscare, dupa care aplica al doilea strat de vopsea. Este important ca nuantele sa fie puternice si sa suficient de vizibile pentru ca ele sa poata sa lumineze. Umiditatea si caldura excesiva pot prelungi timpul de uscare si uneori sunt necesare peste 24 de ore pana ca procesul sa fie complet.

idei ingenioase pentru gradina ta

Pasul 6
Daca asezi buturugile afara, foloseste o lumina puternica de la o lampa sau un bec atarnat si atunci trunchiurile de copac ar trebui sa straluceasca.

Primavara si vara sunt anotimpurile cele mai propice pentru a pune in aplicare idei ingenioase pentru gradina si astfel iti va fi mai mare dragul sa petreci cat mai mult timp in aer liber, chiar si pe perioada noptii. Este foarte placut sa ai in preajma ta lucruri care completeaza peisajul minunat din gradina ta. Si, daca poti spune ca vointa, priceperea si imaginatia au stat la baza aparitiei lor, atunci te poti considera unul dintre oamenii care stiu sa traga timpul de partea lor.