Ai ajuns pe ultima suta de metri si nu ti-ai cumparat inca brad? Priveste partea plina a paharului, lucrurile nu se petrec intamplator si poate ca e un semn pe care trebuie sa il privesti cu optimism. Traditia ne arata care ne sunt radacinile, de unde venim si incotro ne intoarcem. Dar poate uneori e bine sa analizam cu flexibilitate lucrurile, sa vedem costurile si beneficiile actiunilor noastre. Un pom de Craciun este un simbol, nu trebuie sa fie neaparat un brad sacrificat. Iata cat de elegant si de creativ este modelul pe care vrem sa ti-l prezentam astazi.

pom de craciun creatie personalaPasul 1
Acest pom de Craciun nu implica un brad adevarat insa necesita si el o serie de materiale precum: un gratar pentru gatit la aburi sau pentru racit prajituri, aproximativ 5 metri de lantisor usor, o carabiniera mica, 100 de carlige pentru ornamente de brad, o rola de sarma pentru insirat margele, dar nu din aceea elastica, 200 de bile sau tuburi de sertizare pentru bijuterii, instrument de sertizare, 100 de carlige pentru perdele sau 100 de inchizatoare pentru bijuterii si 100 de globuri de brad.

Pasul 2
Pentru inceput trebuie sa realizezi suportul de care va fi atarnat cel mai inedit pom de Craciun pe care l-ai avut pana acum. Vei face acest lucru folosind gratarul pentru gatit la aburi sau pentru racit prajituri. Daca gratarul tau are picioruse pentru a sta ridicat, dezasambleaza-le, deoarece nu lei vei utiliza. Intoarce gratarul invers si prinde in patru colturi patru lanturi usoare. La capatul fiecarui lant care se prinde de gratar, ataseaza o inchizatoare pentru bijuterii sau un carlig pentru prins perdelele din metal. Foloseste un patent pentru a slabi zalele lanturilor astfel incat sa poti introduce sistemul de prindere. Uneste toate cele patru lanturi cu ajutorul altei inchizatoare pentru bijuterii. Prinde o carabiniera mica de aceasta si il poti suspenda de tavan.

brad de craciun facut manual

Pasul 3
Trebuie sa te ocupi acum de crearea propriu zisa a bradului. realizeaza ornamente de lungimi diferite cu ajutorul rolei de sarma pentru bijuterii. Securizeaza o bucata de sarma cu bile sau tuburi de sertizare pentru bijuterii astfel incat globurile tale sa stea la pozitie. Pentru a face acest lucru, realizeaza cate o bucla la ambele capete ale sarmei. De fiecare bucla vei prinde cate o inchizatoare pentru bijuterii sau cate un carlig pentru perdele. Un capat va fi prins de gratar iar de celalalt vei atarna un glob.

brad de craciun altfel

Pasul 4
Pentru a avea un pom de Craciun cat mai aproape de forma unui brad adevarat, cel mai important este sa gasesti locul cel mai potrivit de care sa atarni sarmele de lungimi variate. Acest lucru implica un pic de matematica, ceea ce e posibil sa-ti dea ceva batai de cap. Pentru a simplifica lucrcurile, te poti orienta dupa coordonatele de mai jos. Daca folosesti un gratar cu 7 randuri, ar trebui sa iti iasa exact ca in imagine. Asadar, pe primul rand, cel din centru, vei folosi o sarma cu o lungime de aproximativ 14 cm, la capatul careia se afla un glob de brad. Al doilea rand va avea 7 globuri, iar lungimile sarmelor vor fi urmatoarele: una de 19 cm, una de 23 cm, doua a cate 27 cm si trei de 32 cm. Al treilea rand va avea 11 globuri cu urmatoarele lungimi: doua de 36 cm, doua de 41 cm, trei de 45 cm si patru de 50 de cm. Al patrulea rand va contine 15 globuri cu urmatoarele lungimi: trei de 54 cm, trei de 58 cm, patru de 63 cm si cinci de 67 cm. Al cincilea rand va gazdui 19 globuri cu sarme de urmatoarele lungimi: patru de 72 cm, patru de 76 cm, cinci de 81 cm si sase de 85 cm. Al saselea rand va avea 23 de globuri cu urmatoarele lungimi: cinci de 90 cm, cinci de 94 cm, sase de 98cm si sapte de 103 cm. Ultimul rand va avea 27 de globuri cu lungimile: sase de 107 cm, sase de 112 cm, sapte de 116 cm si opt de 121 cm.

Ca sa te descurci mai usor, incepe din centru spre exterior. Pare mai complicat decat este in realitate si cu siguranta vei avea un pom de Craciun spectaculos, pe care il poti scoate din dulap si anul viitor. Daca doresti sa schimbi globurile, acest lucru se poate face cu usurinta deoarece sunt prinse cu inchizatori de bijuterii care se desfac foarte usor. Spor la lucru si sarbatori fericite!