Una dintre bucuriile copiilor care nu va putea fi inlocuita niciodata de tablete si jocuri video este datul in leagan. In spatiile de joaca se formeaza langa leagane o coada similara cu cea dinainte de ’89, iar plansetele celor mici cand sunt nevoiti sa cedeze locul si altui companion se aud pana in departare. De aceea, surprinde-ti prichindelul cu un leagan pentru copii, de care sa se bucure in voie oricand doreste, chiar in curtea casei lui.

Pasul 1
Bucuria celui mic nu poate fi comparata cu nimic, asa ca transforma vechea ta pasiune pentru skateboard intr-un leagan pentru copii. Poate te intrebi care este legatura dintre skateboard si leagan, dar te vei lamuri pe masura ce continui sa citesti. Asadar, pentru a construi acest leagan pentru copii, vei avea nevoie de o placa de skateboard veche, smirghel, vopsea, franghie de alpinism, bormasina, perie de sarma, ruleta si doua dibluri de lemn de aceeasi latime cu placa de skateboard.

Pasul 2
Mai da o tura cu placa de skateboard pana sa iti iei ramas bun de la ea. Fa cateva scheme complicate la rampa, eventual ia si o cazatura sau doua ca sa iti reaminteasca de ce te-ai lasat de acest sport extrem, pune un footbreak si despartiti-va prieteneste.

leagan pentru copii 1

Pasul 3
Dupa ce te-ai convins ca cel mai bun loc pentru placa este intr-un leagan pentru copii, dezasambleaza rotile astfel incat sa ramai numai cu partea de lemn.

leagan pentru copii  2

Pasul 4
Freaca suprafata lemnoasa mai intai cu o perie de sarma dupa care cu un smirgel, pentru a pregati placa in vederea operatiunii de vopsire.

leagan pentru copii 3

Pasul 5
Aplica un strat de vopsea in culoarea preferata a celui mic si las-o sa se usuce. Daca iti doresti o culoare mai intensa, dupa ce s-a uscat, mai aplica un strat si lasa-l sa se usuce.

Pasul 6
Foloseste gaurile ramase de la roti pe post de ghid si marcheaza cu o creta locul in care vei da doua gauri noi, prin care vei trece franghia. Cele doua gauri noi vor fi amplasate intre cele patru gauri vechi. Procedeaza la fel pentru ambele capete ale placii de skateboard.

leagan pentru copii 4

Pasul 7
Foloseste bormasina si un burghiu de grosimea franghiei pentru a da gaurile noi.

leagan pentru copii 5

Pasul 8
Taie doua dibluri de aceeasi latime cu placa de skateboard, care iti vor servi mai tarziu pe post de manere pentru leagan. Pune diblurile deasupra placii, in dreptul locului unde ai dat gaurile, pentru a putea marca locul in care sa dai si gaurile pentru manere. Apoi foloseste acelasi burghiu si bormasina pentru a da noile gauri.

Pasul 9
Pregateste franghia pentru a fi montata. Tai-o in doua bucati, fiecare de aproximativ 6 metri.

leagan pentru copii 8

Pasul 10
Introdu franghia mai intai in gaurile din placa de skateboard si realizeaza cate un nod in fiecare parte.

leagan pentru copii 9

Pasul 11
Masoara franghia pentru a stabili la ce inaltime sa montezi manerul. Pentru a-l putea folosi corect, manerul trebuie sa fie pozitionat intre talia copilului si umar.

Pasul 12
Leaga inca un nod pe fiecare franghie pentru a sustine manerele si introdu diblurile de lemn.

leagan pentru copii 10

Dupa ce ai treminat de realizat noul leagan pentru copii, gaseste un loc potrivit unde sa il atarni si cheama-l pe cel mic sa-i arati surpriza pe care i-ai pregatit-o. Cu siguranta vei fi votat parintele anului si nu te arata surprins daca te vei trezi si cu alti prichindei de prin vecini la usa ta.

Sursai: http://goo.gl/HnMXhy