Micile tale prietene care te incanta dimineata cu ciripitul lor vesel au nevoie de ajutor din partea ta, mai ales dupa instalarea sezonului rece.  Odata cu pierderea vegetatiei, pasarile trudesc din greu pentru a gasi resursele necesare supravietuirii iar cele care nu migreaza spre tarile calde raman zgribulite de frig si foame. Si pentru ca in mod sigur te-ai bucurat de prezenta lor pe timpul verii, atunci cand atacau micii pradatori care atentau la gradina ta sau cand iti ofereau concerte memorabile, unde aveai locuri rezervate in primul rand, acum poti sa le arati recunostinta construind un hranitor pentru pasari care sa le faca traiul mai usor pana la primavara.

Pasul 1
Acest hranitor pentru pasari, nu este numai practic pentru ca le hraneste pe micile cantarete, dar este si un element decorativ interesant pentru gradina ta. Il vei realiza din conuri de brad, unt de arahide, seminte pentru pasari si sfoara.

Pasul 2
Pregateste 2-3 conuri de brad pe care sa le folosesti la acest proiect. Apoi, taie tot atatea bucati de sfoara. Lungimea variaza si in functie de diametrul conului de brad, deoarece va trebui sa infasori sfoara de jur imprejurul conului de brad iar apoi sa o legi intr-o creanga de copac. In medie, aproximativ 25 cm  ar trebui sa fie suficienti.

Pasul 3
Leaga sfoara de partea de sus a conului de brad, inainte de a-l transforma in harnitor pentru pasari, deoarece dupa ce il vei acoperi de unt de arahide si seminte iti va fi imposibil sa nu te murdaresti.

Pasul 4
Acopera conurile de brad cu un strat subtire de unt de arahide. Realizeaza acest lucru cu o spatula micuta sau un cutit de bucatarie. Stratul de unt nu trebuie sa fie gros, ci egal distribuit peste tot.

Pasul 5
Pune semintele intr-un bol  si trece conurile de brad prin ele, astfel incat untul de arahide sa acapareze cat mai multe seminte, care sa faca deliciul pasarelelor.  Daca nu te temi de putina mizerie, poti presara semintele pur si simplu deasupra conurilor, fara a le mai trece prin farfurie.

Pasul 6
Atarna noul tau hranitor pentru pasari intr-un loc in care sa ai vizibilitate pentru a le urmari cum servesc delicat masa pe care le-ai pregatit-o.  Cand termina de macat, nu trebuie decat sa mai ungi putin unt de arahide si sa presari niste seminte si masa este servita! Ureaza-le pofta buna si apoi bucura-te de glasul lor care aduce bucuria de a trai sub foarma de note muzicale.

Sursa:http://bit.ly/1CVjcRU