Prima impresie conteaza foarte mult. Fie ca ne place sau nu, primul contact pe care il avem cu cineva traseaza directia in care va decurge relatia noastra cu acea persoana. Evident, lucrurile pot evolua in orice sens pe parcurs, dar pentru a evita situatiile in care nu ni se mai acorda o a doua sansa, cel mai bine este sa iti dai tot interesul din prima.
In acelasi mod functioneaza lucrurile cand vorbim si despre locuinta cuiva. Iti poti face o idee despre o persoana in functie de felul in care arata casa ei. Si pentru a-i da gata pe toti, chiar de la intrare, iti propunem un cuier original confectionat din tacamuri de masa.
Pasul 1
Pentru a avea in holul casei un cuier original, va trebui sa arunci o privire in sertarul in care tii tacamurile de bucatarie. Alege linguri sau furculite din care ai mai multe exemplare decat ai nevoie insa care se afla in conditii bune. Daca ai permisiunea familiei, poti folosi si acel set vechi de tacamuri argintate care aduna praf in camara de cand era bunica mireasa. Traieste prezentul si bucura-te de tacamurile mostenite chiar daca nu le folosesti in scopul in care au fost realizate, macar asa le dai o intrebuintare si nu le lasi uitate undeva pentru un moment care e posibil sa nu mai vina. In cazul in care nu ai prin casa tacamuri pe care le poti utiliza, da o raita pe la targurile de antichitati. Vei fi surprins ce obiecte vintage poti gasi in stare buna si care se vor potrivi numai bine acestui cuier original. In orice caz, indiferent ce tacamuri folosesti, asigura-te ca sunt din metal si se afla in stare buna. Poti alterna furculitele cu lingurile, design-ul cuierului poate fi chiar si mai interesant daca faci acest mix.
Pasul 2
Deoarece va fi necesar sa gauresti metalul, ar fi indicat sa folosesti un echipament de protectie adecvat: ochelarii si manusile sunt obligatorii. Daca esti o persoana care nu este straina de efort fizic atunci este posibil sa poti indoi tacamurile cu mana goala. In caz contrar, cel mai bine este sa ai la indemana un ciocan de care sa te folosesti. Vei mai avea nevoie si de o bormasina si niste suruburi.
Pasul 3
Indoaie lingurile si furculitele intr-o forma de carlig. Indoaie-le de la mijloc pentru a forma un carlig in forma de U. Carligul va fi indoit usor spre exterior asa ca nu apasa prea mult spre tacam.
Pasul 4
Gaseste un panou potrivit din lemn pe care sa prinzi carligele. Poti folosi o scandura pe care sa o tai la dimensiunea dorita, sa o netezesti cu smirghelul si sa ii aplici un lac protector. Sau, pentru un aspect mai rustic, poti folosi o “felie” dintr-un bustean pe care sa o lasi naturala.
Pasul 5
Da o gaura cu ajutorul bormasinii in partea de sus a cozii de lingura sau furculita.
Pasul 6
Mai trebuie doar sa atasezi tacamurile la bucata de lemn si te poti lauda cu noul tau cuier original. Pentru a te asigura ca sunt aliniate perfect, marcheaza locul cu un creion inainte de a te apuca sa faci gaurile. La final prinde-le cu suruburi mici pe fiecare in parte. Cu siguranta nu multi vecini de-ai tai isi tin lingurile pe pereti, insa nici tu nu esti unul dintre cei care se pierd in multime.