Impodobirea bradului de Craciun este un moment special, petrecut alaturi de familie si prieteni si o ocazie numai buna sa iti lasi creativitatea sa iasa la iveala. Nu exista o anumita regula dupa care se face acest lucru, important este sa faci totul cat mai personal astfel incat sa se reflecte in munca ta cele mai frumoase laturi ale tale. Si pentru a fi totul cat mai original, te sfatuim sa realizezi un glob de Craciun personalizat care sa simbolizeze anul 2014, care este pe cale sa isi ia ramas bun de la noi.

Pasul 1
Pentru a realiza un glob de Craciun personalizat vei folosi o minge din styrofoam, vopsea spray, ace cu gamalie, ac de siguranta, o panglica si nasturi. Incearca sa aduni cat mai multi nasturi colorati si de modele diferite. Nu este nevoie sa  mergi special sa cumperi sute de nasturi. Uita-te prin dulapul cu haine si cu siguranta vei gasi piese vestimentare pe care nu le mai porti, dar care au un nasture interesant. Tot farmecul acestui glob de Craciun personalizat consta in varietatea de forme, dimensiuni si culori a nasturilor pe care ii folosesti, asa ca mai intai apuca-te de sortat.

Pasul 2
Dupa ce te-ai hotarat care sunt nasturii pe care ii vei folosi, vopseste mingea din styrofoam. Vor exista spatii goale intre nasturi si daca lasi mingea alba va avea un aspect neterminat la sfarsit. De aceea alege o culoare care sa se integreze frumos in imaginea de ansamblu.

Pasul 3
Foloseste cat mai multi nasturi colorati astfel incat sa obtii un glob de Craciun spectaculos si unic. Pune cate un ac cu gamalie prin fiecare gaura a nasturilor si fixeaza-i in mingea de styrofoam.

Pasul 4
Dupa ce ai terminat de ornat globul, infinge un ac de siguranta in varful acestuia si leaga o fundita de el. Acul de siguranta te va ajuta sa il asezi in brad sau in oricare alta zona din casa unde crezi ca si-ar gasi mai bine locul.

Aceasi idee o poti aplica si daca vrei sa ornezi spre exemplu un brad in miniatura. In acest caz vei utiliza un con din spuma de polistiren pentru suport, insa in rest pasii pe care trebuie sa ii aplici sunt identici. Ai curajul sa te exprimi in tot ceea ce faci si lasa-ti inspiratia sa te ghideze spre construirea cat mai multor obiecte facute de mana ta.