Cum se incalzeste un pic afara, imediat gandul iti zboara la venirea primaverii, la primii ghiocei si la plimbarile in parc fara mai multe straturi de haine. Si pentru ca orice doamna trebuie asteptata asa cum se cuvine, iti propunem sa te pregatesti din timp prin realizarea unui ghiveci de flori pentru balcon. Chiar daca ai deja cel putin un ghiveci de flori, cu siguranta cel pe care ti-l propunem astazi nu va aglomera spatiul din locuinta ta, ci il va insenina si ii va aduce un plus de prospetime.

Pasul 1
Pentru un ghiveci de flori mic, ca cel din imagini, vei folosi 6 calupi din beton de 8”x8”x16”, vopsea spray de exterior, o carpa uscata de dimensiuni mai mari (poti folosi un cearceaf vechi), banda adeziva pentru pictura, plasa de sarma, cleste de taiat sarma, piatra sparta pentru drenaj, pamant de flori si plantele pe care vrei sa le muti pe balcon.

Pasul 2
Asaza carpa intr-un spatiu in care ventilatia este buna, de preferat afara, daca este posibil. Gaseste un loc in care nu se face curent, pentru ca vantul sa nu imprastie vopseaua si in alte locuri care nu ai dori sa fie stropite.

Pasul 3
Sterge calupii cu o carpa uscata, pentru a indeparta toate impuritatile.

ghiveci de flori 1

Pasul 4
Lipeste banda adeziva pentru pictura pe diagonala calupului, dupa care acopera intreaga portiune pe care nu doresti sa o vopsesti, folosind mai multa banda adeziva pentru pictura.

Pasul 5
Pulverizeaza vopseaua spray pe portiunea ramasa neacoperita si las-o sa se usuce conform instructiunilor de pe ambalaj. Fiecare calup va necesita cel putin doua straturi, insa fii atent ce parte a calupilor vopsesti pentru a corespunde cu modelul pe care vrei sa il obtii la final.

ghiveci de flori 2

Pasul 6
Asaza la locul lor calupii de pe randul de jos, dupa care taie plasa de sarma la dimensiunea acestora. In functie de cat de mare doresti sa fie acest ghiveci de flori, poti realiza diverse modele.

Pasul 7
Asaza restul calupilor in straturi, strecurand o bucata de plasa de sarma printre ei, ca intr-un sendvis.

Pasul 8
Umple fiecare deschizatura cu cativa centimetri de piatra sparta pentru drenaj, dupa care adauga pamantul pentru flori.

ghiveci de flori 3

Pasul 9
La sfarsit nu ti-a mai ramas decat sa plantezi florile pe care doresti sa le gazduiasca noul tau ghiveci de flori. Tine cont insa, ca unele plante sunt pretentioase la conditiile atmosferice si daca ai un balcon deschis va trebui sa selectezi cu grija florile care isi vor schimba resedinta.