Pasul 1
Nu ai nevoie neaparat de un desinger pentru a crea idei inedite de amenajare a spatiului verde din jurul casei. Daca ai putina imaginatie si un strop de indemanare poti schimba radical imaginea gradinii tale. Pentru a realiza un colt verde simpatic si iesit din comun, o galaxie din ghivece de flori, vei avea nevoie doar de sticle de plastic goale, lipici, sfoara, foarfeca de bucatarie sau cutter si nasturi sau margele.

Pasul 2
Mai intai de toate, cauta prin casa niste sticle goale de plastic, dar care sa aiba si dop. Decat sa stea aruncate printr-un colt de debara, mai bine transforma-le in animalute simpatice in care vor locui de acum in colo plantele tale preferate. Rupe eticheta de pe sticla. Pune sticla pe orizontala si deseneaza cu un marker subtire un dreptunghi incepand din spate si pana la o palma de dop (vezi imagine). Decupeaza dreptunghiul folosind o foarfeca de bucatarie sau un cutter ascutit. Sticla se va taia mult mai usor daca incingi putin cutter-ul inainte.

ghivece de flori din plastic

Pasul 3
Scoate inelul colorat de care a fost prins capacul si coloreaza dopul cu un marker negru permanent. Acesta va tine loc de nas pentru arici.

Pasul 4
Aplica un strat subtire de lipici incepand de la capul sticlei si infasoara franghia rand cu rand. Aplici mai intai un strat de lipici si apoi infasori un rand, mai aplici un strat, mai infasori un rand, pana ajungi la sectiunea realizata anterior. Va trebui sa faci acelasi lucru si cu partea din spate a sticlei.

Pasul 5
Fa cateva gauri in partea laterala de jos pentru ca apa sa aiba pe unde se scurge atunci cand uzi micul colt verde cu ghivece de flori prietenoase.

Pasul 6
Pentru a realiza ochii ariciului, lipeste cei doi nasturi negri deasupra franghiei.

Pasul 7
Adauga pamant si plante in interiorul sticlei. Poti planta cactusi micuti, pentru ca ariciul sa fie cat mai autentic. Daca vrei sa pui acest colt verde in casa atunci va trebui sa pui o tava dedesubtul sticlei ca sa aiba unde se scurge apa.

Sugestie: Poti realiza si porcusori din sticle de plastic pentru a avea o diversitate plina cu ghivece de flori, care mai de care mai jucaus. Pentru acestia va trebui sa folosesti sticle de 5 litri sau de 10 litri, pentru pastra proportiile. Respecta aceiasi pasi pentru a decupa sticla. Aplica un strat de vopsea spay roz pe intreaga suprafata de plastic, inclusiv pe dop, daca acesta nu este roz. Pe dop deneaza doua cercuri cu un marker rosu permanent. Deseneaza doi ochi pe o hartie cartonata si apoi decupeaza dupa forma. Tot pe o hartie cartonata, deseneaza urechile porcului si decupeaza-le. Lipeste ochii si urechile deasupra dopului, adauga pamant si florile pe care vrei sa le plantezi. Gata, porcusorii sensibili se pot ingriji de buna crestere a plantelor.

ghivece de flori. porc