Cand vine vremea impodobirii pomului de Craciun, trebuie sa iti pui la contributie imaginatia astfel incat, la final, bradul de anul acesta sa nu semene cu cel de anul trecut si totusi sa arate spectaculos. Si pentru ca moda se schimba si pentru brazi, nu numai pentru oameni, iti vom pune la dispozitie cateva idei despre cum sa realizezi ghirlande de brad care sa fie in tendintele de anul acesta.

Pasul 1
Prima noastra sugestie se refera la ghirlande de brad din lana si fetru. Asadar, cauta multe bilute de lana si fetru de dimensiuni mici sau medii, cat mai colorate posibil. Nu degeaba se spune ca arati ca un pom de Craciun, prin urmare, bradul trebuie sa fie cat mai colorat. In afara de bilutele de lana, vei mai avea de nevoie de un ac si ata de brodat colorata.

Pasul 2
Daca vrei sa iti realizezi singur bilutele de lana, foloseste o bucata de lana pentru impaslire si urmareste pasii de mai jos. Pentru ghirlande de brad de 3 metri vei folosi in jur de 70 de bile de lana si fetru, asa ca ar fi bine daca ai avea un ajutor.

Pasul 3
Ia o bucatica din lana pentru impaslire si modeleaz-o in forma rotunda.

ghirlande de brad 2

Pasul 4
Trece-o prin apa calda si formeaza o biluta, dar nu o strange foarte tare in palma.

ghirlande de brad 3

Pasul 5
Adauga sapun suficient incat sa faca spuma. Poti folosi orice fel de sapun, inclusiv sapun de casa, atata timp cat produce spuma.

ghirlande de brad 4

Pasul 6
Dupa ce biluta este suficient de uda si imbibata in sapun, modeleaz-o intre palme ca si cand ai vrea sa faci o minge dintr-o bucatica de aluat. La inceput, modeleaz-o incet dupa care, poti fi mai ferm, odata ce biluta incepe sa se intareasca. Pe masura ce continui sa o modelezi, vei observa ca vor incepe sa iasa fibre din ea. Nu este nici o problema, trece-o prin apa calduta si clateste-o de sapun, astfel fibrele rebele se vor estompa. Continua sa o modelezi si sa o treci prin apa calduta pana te multumeste felul in care arata.

ghirlande de brad 5

Pasul 7
Daca apar crapaturi in bila de lana, adauga un strat subtire de lana pentru impaslire, pe care o vei infasura in jurul intregii bilute. Adauga mai mult sapun si rostogoleste-o intre palme pana cand stratul de deasupra s-a modelat peste cel aflat dedesubt.

ghirlande de brad 6

Pasul 8
Dupa ce ai terminat de realizat toate bilele de lana sau le-ai achizitionat de-a gata, procedeul este extrem de simplu si se realizeaza cat ai zice peste. Trebuie doar sa bagi ata in ac (daca stai mai prost cu vederea, acesta s-ar putea sa fie cel mai dificil pas) si sa treci bilele prin ea.

ghirlande de brad 1

Pasul 9
In cazul in care vrei sa te asiguri ca bilele de lana vor sta fiecare la locul ei in aceste ghirlande de brad, atunci fa cate un nod inainte si dupa fiecare bila pe care o vei introduce pe ata pentru brodat.