Spre deosebire de alte forme de viata, plantele arata minunat si in momentul in care isi termina menirea pe acest pamant. Frunzele si florile nu palesc in stralucire odata cu incetarea ciclului de viata si reusesc sa transforme frumusetea de moment intr-o splendoare atemporala de care sa se poata bucura si copiii copiilor tai. Florile si frunzele presate sau uscate pot fi utilizate in realizarea unei varietati impresionante de obiecte decorative, dar astazi vrem sa te invatam cum sa iti construiesti o ghirlanda de toamna care sa te stimuleze vizual si in casa.

Pasul 1
Pentru a aduce un strop de toamna in locuinta ta vei avea nevoie de o franghie, frunze de magnolie, sarma de florarie si o foarfeca. Ghirlanda de toamna se realizeaza foarte usor si o poti include in setul de activitati pe care vrei sa le desfasori cu intreaga familie. Cei mici vor fi incantati ca le dai responsabilitati de oameni mari si se vor bucura in acelasi timp de “balaceala” pe uscat in frunze.

Pasul 2
Masoara locul in care vrei sa atrani ghirlanda de toamna si ia in calcul cate bucle vrei sa aiba (adauga 15 cm per bucla la masuratoarea finala).

Pasul 3
Aduna toata trupa si faceti o plimbare in aer liber. Luati cu voi si un cos mare in care sa adunati frunzele de magnolie. Poti alege si alte frunze similare ca dimensiune si forma cu cele sugerate de noi. Vei folosi in jur de 25 de frunze la fiecare 30 de centimetri de sfoara pentru a realiza ghirlanda de toamna. Fa calculele de acasa si desemneaza un responsabil care sa tina socoteala frunzelor colectate.

Pasul 4
Intoarce frunzele pe partea mai deschis colorata si asaza-le in perechi cu fata in sus. Apoi infasoara sarma florala pe tulpinita pentru a le tine grupate. Repeta pasul pana cand obtii mai multe perechi de frunze, ca niste mici buchetele.

Pasul 5
Pregateste sfoara pe care vrei sa asezi frunzele uscate. Daca te-ai decis sa realizezi doua bucle, atunci la lungimea initiala mai adauga 30 de centimetri.

Pasul 6
Poti incepe sa asezi buchetelele de frunze. Porneste de la un capat al sforii si leaga prima pereche de frunze realizand un nod simplu pentru a le lega. Adauga a doua pereche de frunze facand o bucla pe dedesubtul coditelor, apoi pe deasupra si inca o data pe dedesubt pentru a le fixa la pozitie. Apoi impinge-le spre prima pereche. Repeta pasii pana prinzi toate perechile de frunze si pana cand ghirlanda de toamna este completa. La ultima pereche de frunze fa un nod strans ca sa nu se desfaca.

Pasul 7
Atarna ghirlanda de toamna intr-un loc in care se poate bucura de atentia si admiratia tuturor celor care stiu sa aprecieze natura la adevarata ei valoare.

Sursa: http://bit.ly/1gD9Zax