Daca nu ti-ai realizat inca un calendar advent, afla ca nu este prea tarziu. Intrucat luna decembrie se afla deja in a doua jumatate, si nu mai sunt decat 12 zile pana la finele anului, procedura va fi mult mai simpla. Chiar daca zilele pe care le mai ai de numarat sunt putine la numar, sunt insa cele mai incarcate de emotie si nerabdare, de aceea realizarea unui calendar advent nu este deloc lipsita de sens.

Pasul 1
Vei avea nevoie de 6 perechi de manusi. Alege manusi pentru copii deoarece sunt pline de culori si modele interesante si vor arata mult mai spectaculos. In afara de manusi vei mai folosi o sfoara, cartonase albe si carlige mici de rufe.

Calendar advent 2015

Pasul 2
Mai intai de toate da o raita prin magazine. Stim ca in perioada aceasta a anului ai prefera sa fii oriunde altundeva decat la cumparaturi, dar este o ocazie propice sa iti testezi rabdarea, empatia si rezistenta la frustrare, asa ca te incurajam sa mergi fie si numai ca exercitiu de dezvoltare personala. Asadar, cauta trei perechi de manusi pentru copii cu modele cat mai variate, insa de preferat in acelasi ton. Poti alege si marimi diferite, pe care sa le alternezi dupa bunul plac in momentul in care te apuci de realizat noul tau calendar advent. Daca nu ai in casa nici restul materialelor de care ai nevoie, profita de ocazie si achizitioneaza-ti tot ce iti trebuie.

Pasul 3
Odata ce ai ajuns acasa, cauta un loc potrivit in care sa atarni calendarul, dar tine cont de faptul ca trebuie sa aiba dimensiunea potrivita pentru ca toate cele 6 manusi sa incapa si sa il poti accesa cu usurinta.

 Pasul 4
Dupa ce l-ai identificat, leaga sfoara in ambele colturi, astfel incat sa simulezi o sarma de intins rufele. Daca nu ai de ce sa il prinzi, lipeste pe perete doua agatatori de prins prosoapele, de care sa legi sfoara.

Pasul 5
Ocupa-te acum de cartonasele pe care le vei introduce in interiorul manusilor. Poti opta sa le scrii intr-un program de editat poze, alegand fontul care iti place sau le poti scrie pur si simplu cu un marker. Daca alegi sa le scrii tu, nu vor iesi chiar perfect, dar imperfectiunile vor fi cele care vor transpune cel mai bine emotia pe care o simti inainte de venirea sarbatorilor.

calendar advent facut in casa

Pasul 6
Prinde manusile pe sfoara cu ajutorul carligelor si intercaleaza-le dupa cum doresti, astfel incat sa obtii un calendar advent jucaus si colorat.

calendar advent facut de mana

Pasul 7
La final introdu cartonasele in interiorul manusilor. La inceputul fiecarei zi, nu uita sa scoti cartonasul cu ziua precedenta din interiorul manusilor.

Sursa: http://bit.ly/1JkmTCI