Noaptea este un sfesnic bun, insa pentru a lumina cu adevarat gradina, vei avea nevoie de un felinar pentru gradina. Bineinteles ca este mai romantic sa privesti luna si stelele alaturi de persoana iubita intr-un neant de intuneric, dar daca apuci sa calci pe rasadurile de rosii sau pe florile abia plantate, ai muncit degeaba, si totusi, dragostea trece prin stomac. Lasand gluma la o parte, un felinar pentru gradina se poate dovedi foarte util si, in plus, are si un aspect interesant.

Pasul 1
Vei folosi o conserva de aluminiu mica, un vas hurricane sau un suport din sticla pentru lumanari care sa corespunda dimensiunii conservei, vopsea spray, adaptor din cupru, surub, bat de matura din lemn si o lumanare.

felinar pentru gradina 1

Pasul 2
Realizeaza o gaura in batul de matura, chiar in centru, folosind o bormasina si un burghiu de grosimea surubului pe care intentionezi sa il folosesti mai tarziu.

felinar pentru gradina 2

Pasul 3
In continuare, gaureste conserva de aluminiu in centru, utilizand un ciocan si o unealta pentru gaurit lemnul inainte de insurubare. Chiar daca trebuie sa gauresti aluminiu si nu lemn, stratul este foarte subtire si nu vei intampina probleme.

felinar pentru gradina 7

Pasul 4
Ai ajuns la pasul in care trebuie sa pui cap la cap materialele si la sfarsit sa iti rezulte un felinar pentru gradina. Asadar, mai intai insurubeaza adaptorul de cupru peste batul de matura. Fiecare bat este diferit, asa ca cel mai bine mergi cu el la magazin in momentul in care cumperi adaptorul de cupru, pentru a te asigura ca se potriveste.

Pasul 5
Trece surubul prin conserva de aluminiu, apoi prin adaptor si intr-un fnal prin batul de matura. Dupa cum observi, trebuie sa alegi un surub mai lung, astfel incat sa le poata strapunge pe toate trei.

felinar pentru gradina 4

Pasul 6
Infinge batul de matura in pamant si ocupa-te putin de aspectul exterior. Chiar daca in acest moment ai un felinar pentru gradina functional, el nu este foarte atractiv din punct de vedere estetic. Aplica un strat de vopsea si lasa-l sa se usuce peste noapte.

felinar pentru gradina 3

Pasul 7
Asaza lumanarea in conserva si apoi vasul hurricane si nu trebuie decat sa mai astepti sa vina noaptea si sa aprinzi noul tau felinar pentru gradina. Daca nu gasesti un vas hurricane, atunci foloseste orice alt vas din sticla, care se potriveste marimii conservei, poti incerca cu un pahar sau cu un borcanel.

Sursa:http://goo.gl/FBR69l