Neconventionalul nu presupune un efort care-ti indreapta abilitatile catre o inventie. E mai mult un fel de joaca de-a inspiratia cu imaginatia. Si, daca te iei la intrecere cu partea ta creativa, ideile se pot masura in rezultate concrete si spectaculoase. Uneori e nevoie de o zi ploioasa ca sa-i zambesti soarelui cu prima ocazie cand il vezi. Asa e si cu originalitatea, in momentul in care privesti acelasi lucru din mai multe perspective, imaginea arata cu totul altfel, iar asta te invata sa scoti ce-i mai bun din orice situatie. Noi avem un exemplu clar: o usa veche care si-a deschis singura calea spre viitor. Cum a facut? S-a intalnit cu un strat de vopsea, s-a asezat intr-un colt si a devenit elementul esential in construirea unui raft original.

construirea unui raft original

Pasul 1
Inainte de a te apuca de construierea unui raft original, asigura-te ca ai la indemana toate materialele. Vei avea nevoie de o usa de lemn pe care nu o mai folosesti, fierastrau circular, surubelnita, suport de metal in forma de L pentru rafturi, hartie abraziva, creion tamplarie, suruburi de strangere, vopsea spray, maner de usa.

Pasul 2
Masoara usa pe lungime, stabileste care este mijlocul si traseza cu un creion de tamplarie o linie de sus pana jos. Masoara de doua ori dupa care foloseste fierastraul circular pentru a taia usa in doua parti egale.

Pasul 3
Unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea creste. Pentru acest pas vei avea nevoie de un ajutor de nadejde. Dupa ce ai terminat cu recrutarea, solicita-i ajutorul partenerului de lucru pentru a fixa cele doua jumatati la un unghi de 90 de grade, folosind suruburi de prindere.construirea unui raft

Pasul 4
Insurubeaza suporturile de metal in spatele usii, astfel incat cele doua jumatati sa fie prinse in unghi de 90 de grade. Urmeaza sa te apuci efectiv de construirea unui raft.

Pasul 5
Din placi aglomerate (PAL), construieste patru rafturi care sa se potriveasca masuratorilor usii. In functie de preferintele tale, le poti lasa patrate sau le poti rotunji.

Pasul 6
Pentru a le atasa structurii de lemn, foloseste tot suporturi de metal in forma de L. Le prinzi pe dedesubtul fiecarui raft folosind surubelnita.

Pasul 7
Foloseste hartie abraziva pentru a nivela marginile aspre. Nu ai vrea sa te traga cineva de maneca, ori de cate ori treci pe acolo, nu?

Pasul 8
Daca usa este veche, cel mai probabil manerul nu este foarte estetic. Il poti inlocui cu unul nou, dar cu un aspect vintage. Pune manerul numai pe partea exterioara, astfel incat sa nu ramana spatiu intre usa si perete.

Pasul 9
Construirea unui raft original necesita o culoare care sa-l scoata in evidenta. In functie de cromatica locului in care vei pozitiona raftul din jumatati de usa, vopseste-l folosind o vopsea spray.