Ce deosebeste camera ta de camera fratelui tau, a parintilor tai sau a vecinului este nota de unicitate pe care personalitatea fiecaruia o lasa in urma. Nu degeaba se spune ca omul sfinteste locul, pentru ca fara oameni, fara suflarea lor de viata, casele nu ar fi decat o adunatura de lemne, beton si plastic. Asa ca, indiferent ca lipesti un poster cu formatia ta preferata, aliniezi bibelouri sau iti amenajezi o biblioteca, astfel de elemente decorative transforma o camera oarecare in camera ta. Si pentru ca este important ca de mic sa ai acces la cat mai multe lucruri care sa te stimuleze, iti propunem astazi sa construiesti niste creioane gigant pentru camera puiului tau. Astfel, cel mic va fi inspirat in fiecare zi sa-si ocupe timpul cu ceva productiv.

Pasul 1
Pentru acest proiect vei utiliza scanduri din lemn, masina de frezat, vopsea acrilica in mai multe culori, lac poliuretanic transparent cu efect de ceara, banda zig zag la metru, hartie absorbanta, smirghel, spray poliuretanic pentru finisaj lucios sau mat, in functie de preferintele tale.

Pasul 2
Rotunjeste marginile scandurilor, folosind o masina de frezat cu o piesa pentru frezare de ½’’(inch).

elemente decorative 1

Pasul 3
Dupa ce scandurile de lemn au toate marginile rotunjite si incep sa semene cu niste creioane gigant, utilizeaza smirghelul pentru a finisa lemnul prelucrat si aplica un strat de vopsea acrilica pe toata suprafata scandurilor. Daca doresti sa obtii elemente decorative in mai multe nuante, atunci foloseste mai multe tipuri de vopsea acrilica.

Pasul 4
Inainte ca vopseaua sa apuce sa se usuce complet, infasoara hartie alba absorbanta de jur imprejurul fiecarui creion, la aproximativ 2,5 cm de marginea de jos si pana aproape de vraful creionului. Vopseaua se va imprima pe hartia absorbanta, facand-o sa arate ca etichetele creioanelor cerate.

elemente decorative 2

Pasul 5
La fiecare capat al hartiei absorbante, lipeste cu ajutorul pistolului de lipit banda in zig zag, pe care o gasesti la metru la orice mercerie. Poti opta pentru o culoare neutra, cum ar fi negru, care poate reprezenta elementul de legatura intre toate creioanele.

Pasul 6
Aplica un lac poliuretanic transparent cu efect de ceara pe suprafetele neacoperite de hartie absorbanta, pentru ca viitoarele tale elemente decorative sa para cat mai autentice.

Pasul 7
Decoreaza eticheta creioanelor folosind litere decupate. Finiseaza creioanele cu ajutorul unui spray poliuretanic cu efect lucios sau mat, in functie de preferintele tale.