Fa-ti din timp un aliat! Orice secunda este pretioasa, pentru ca ea poate face diferenta dintre viata si moarte, dintre succes si esec, dintre fericire si tristete. Ia-l de partea ta, imprieteneste-te cu el si lasa-l sa te insoteasca in drumul tau. Timpul trece mai usor cand este contorizat de un ceas de perete pe care l-ai realizat singur cu drag si rabdare. Si, in plus, asa cum timpul trece diferit pentru fiecare in parte, in functie de experientele de viata ale fiecaruia, asa si ceasul de perete trebuie sa fie diferit de cele pe care le poate achizitiona oricine din orice magazin de profil.

Pasul 1
Este necesar sa ai la indemana o farfurie sau o tavita de lemn rotunda, o curea barbateasca din piele ecologica (dai nastere la proiecte asa frumoase si nu ai vrea ca vreun animal sa aiba minutele numarate, nu-i asa?), kit pentru ceas, adeziv pentru lemn, bormasina, ruleta, creion, baterii AA.

Pasul 2
Pe partea din fata a farfuriei, masoara unde este centrul si marcheaza cu un creion de tamplarie locul respectiv.

Pasul 3
Da o gaura in punctul marcat folosind bormasina electrica. In acest loc vei monta ulterior kitul pentru ceas asa ca ai grija sa nu faci orificiul prea larg.

Pasul 4
Ai ajuns la pasul in care trebuie sa montezi kitul de ceas. Pune farfuria de lemn deasupra bateriei de ceas, astfel incat partea alba proeminenta a mecanismului sa se potriveasca in gaura realizata anterior si sa inghionteasca fata ceasului.

Pasul 5
Pozitioneaza saiba de metal pe partea alba proeminenta a mecanismului, dupa care insurubeaza piulita.

Pasul 6
Asaza limbile ceasului peste piulita si finalizeaza mecanismul amplasand ultima piesa capac.

Pasul 7
Odata ce ceasul este gata, trebuie sa te ocupi de sistemul de prindere. Lemnul merge foarte bine cu pielea ecologica, asa ca vei realiza  sistemul de prindere dintr-o curea din piele ecologica. Inchide cureaua la ce gaura doresti si las-o pentru moment deoparte.

Pasul 8
Aplica adezivul pe partea inferioara a perimetrului exterior al noului tau ceas de perete. Pune cureaua in jurul farfuriei si apasa ferm. Lasa sa se usuce peste noapte.

Pasul 9
Adauga bateriile AA in mecanismul din spatele farfuriei si ai construit propriul ceas de perete. Acum nu-ti mai ramane de facut nimic altceva decat sa-ti planifici timpul astfel incat fiecare calitate a ta sa aiba bucatica ei rezervata. In felul acesta ziua ta se imparte in trepte ale dezvoltarii personale. Ce zici, merge la fix?