Indiferent care este scopul obiectelor din casa ta, fiecare dintre ele trebuie sa aiba un aspect placut. Cutiile de servetele pot fi adesea mult prea colorate ca sa se integreze armonios in ansamblul locuintei, de aceea astazi iti propunem sa incerci sa realizezi un suport de servetele. Nu iti va ocupa prea mult din timpul tau si cu siguranta copiii vor fi foarte incantati.

Pasul 1
Acest suport de servetele are un aspect ludic, fiind inspirat din cuburile de construit ale celor mici. Asadar, vei utiliza o cutie dreptunghiulara de servetele, vopsea spray, cercuri de lemn cu dimensiunea de aproximativ 3 cm, pistol de lipit, o bucata de carton gros, ruleta, marker si cutter.

Pasul 2
Din bucata de carton va trebui sa construiesti un suport de servetele similar cu cel din imagine. Masoara formele pe care le vezi mai jos, astfel incat dreptunghiul din centru sa aiba lungimea de 23 cm si latimea de 13 cm. Acesta va veni deasupra cutiei de servetele pe care o vei pune inauntrul suportului. Dreptunghiurile de pe partile laterale au urmatoarele dimensiuni: 23×9 cm (cele mai mari) si 9×13 cm (cele mici).

suport de servetele 1

Pasul 3
Taie cartonul cu ajutorul unui cutter, urmarind liniile trasate cu marker-ul.

suport de servetele 2

Pasul 4
Indoaie partile laterale pentru a incepe sa conturezi noul tau suport de servetele. Introdu cutia de servetele pentru a te asigura ca intra si ca are si putin spatiu liber ca sa respire.

Pasul 5
Masoara centrul cutiei din carton si deseneaza cu marker-ul un dreptunghi prin care vei scoate servetelele din suport. Decupeaza-l folosind un cutter foarte ascutit.

suport de servetele 3

Pasul 6
Lipeste marginile laterale cu ajutorul pistolului de lipit si tine-le strans pana se usuca lipiciul. La final, curata lipiciul in exces de pe exterirul cutiei cu ajutorul unui cutter.

Pasul 7
Vopseste cutia cu vopsea spray si las-o sa se usuce. Intre timp aplica vopsea si pe cercurile din lemn. Vei incepe cu una dintre parti si, abia dupa ce s-a uscat integral, le poti intoarce si pe partea cealalta pentru a le imbraca in culoarea aleasa de tine. Dupa ce s-au uscat si pe cealalta parte, lipeste-le cu ajutorul pistolului de lipit pe exteriorul cutiei, pentru a crea un cub de construit.

Pasul 8
Nu ti-a mai ramas decat sa introduci cutia de servetele si sa-i faci proba. Spiritul de copil exista in fiecare dintre noi, si uneori este bine sa il readucem la viata, chiar si printr-un suport de servetele.