Ar trebui sa existe o zi in care sa il sarbatorim pe cel care a inventat prajiturile. Asa cum sarea in bucate trebuie sa fie nelipsita, asa cum apa este vitala pentru organismul nostru, asa si dulciurile sunt indispensabile pentru starea noastra de bine. Si nu numai. Cu cata candoare ii spui persoanei iubite – esti o bomboana – atunci cand vrei sa o alinti? Cu cat drag exprimi casa, dulce, casa cand te intorci acasa dupa o zi lunga la serviciu? Si, pentru ca iti ofera neconditionat ajutorul in diverse paliere ale vietii, ar fi frumos din partea ta sa le recompensezi, realizandu-le o bomboniera pe masura gustului lor.

Pasul 1
Bomboniera de care vorbim nici nu presupune foarte multe materiale, timpul de realizare este cat sa-ti faca pofta de ceva dulce iar efortul de la minim in jos. Ca sa nu mai lungim vorba, iata ce vei folosi: un ghiveci de flori (ideal ar fi daca ai utiliza unul de platic, pentru a fi cat mai usoara),  farfurioara aferenta ghiveciului, un bol rotund de sticla, un maner tragator rotund din lemn, adeziv industrial cu putere mare de lipire, vopsea spray in culori cat mai dulci si lac protector.

Pasul 2
Daca folosesti un ghiveci in care obisnuiai sa tii flori, curata-l bine de pamant si spala-l cu apa si sapun. Dupa ce s-a uscat, poti merge mai departe. Daca ghiveciul este nou, e suficient daca il stergi de praf cu o carpa uscata.

Pasul 3
Va trebui sa vopsesti atat ghiveciul, cat si farfurioara si manerul tragator de lemn. Scoate-le pe toate trei intr-o zona bine ventilata si asaza-le pe o bucata de ziar sau pe un carton. Aplica un strat de vopsea pe fiecare in parte si lasa-le sa se usuce. Poti folosi nuante diferite, in functie de bomboniera pe care o ai in cap. Dupa ce s-a uscat, intoarce-le pentru a vopsi si interiorul ghiveciului si al farfuriei. Chiar daca nu e la vedere, atunci cand incepi o treaba, e bine sa o faci cu simtul raspunderii. Daca nu esti multumit cu felul in care arata dupa o singura aplicare, repeta procedeul pana se prezinta asa cum doresti.

Pasul 4
Dupa ce ai terminat de vopsit si vopseaua s-a uscat, aplica si un strat de lac protector pe toate cele trei elemente, extrem de importante pentru bomboniera.

Pasul 5
Intoarce ghiveciul cu susul in jos si pune un strat de adeziv. Desupra lui asaza bolul de sticla si lasa-l sa se usuce. Intre timp, lipeste si manerul tragator din lemn de farfuria ghiveciului. Nu uita sa intorci, de asemenea, farfurioara cu susul in jos.

Pasul 6
Dupa ce toate piesele s-au lipit, nu ti-a ramas decat sa umpli bomboniera cu dulciurile tale preferate si sa ii servesti (daca te induri) si pe ceilalti.

bomboniera