Gradinile sunt adevarate oaze de relaxare, minuni din care sa iti incarci bateriile pentru a o lua de la capat a doua zi. In orice moment al zilei, o simpla plimbare prin gradina te ajuta sa iti limpezesti gandurile si sa gasesti solutii acolo unde nu credeai ca mai  exista. Daca nu crezi, incearca. Este o adevarata terapie sa te plimbi printre pomi fructiferi si sa observi in mediul natural cum interactioneaza comunitatea furnicilor, sau pur si simplu sa asculti ciripitul pasarelelor. Iar dupa ploaie, gradina parca prinde si mai multa viata, insa plimbarea devine dificil de realizat din cauza noroiului. Daca inca nu ai o poteca din lemn care sa iti usureze drumul prin gradina, atunci stii deja ce ai de facut.

Pasul 1
Poteca din lemn este unul din cele mai simple proiecte de diy pe care il poti realiza. Ai nevoie doar de scanduri de lemn, o lopata si cativa bolovani sau alte elemente decorative pe care le poti improviza din obiecte vechi care stau aruncate prin pod sau prin subsol.

Pasul 2
Stabileste o traiectorie, de unde vrei sa inceapa poteca din lemn si pana unde vrei sa ajunga. Orienteaza-te si in functie de cate scanduri de lemn sau de paleti ai pentru a realiza poteca. Dupa ce te-ai hotarat, apuca-te de sapat. Trebuie sa sapi o carare care sa fie un pic mai jos decat restul solului, astfel incat in momentul in care asezi scandurile sa fie la acelasi nivel cu solul.

poteca din lemn 1

Pasul 3
Asaza scandurile pe toata portiunea sapata. Le poti aseza fie una lipita de cealalta, fie la o distanta suficient de mare, astfel incat sa poti intinde piciorul si sa il asezi pe scandura. Nu le intepeni in pamant, lasa-le suficient de lejere, pentru a le putea ridica de la pozitie daca vrei sa plivesti buruienile care vor creste printre ele. Evident, ai si varianta in care lasi buruienile sa creasca salbatic si sa optezi pentru un aspect natural.

poteca din lemn 2

Pasul 4
Locul in care ai realizat poteca din lemn, fiind proaspat sapat, este momentan lipsit de plante sau vegetatie, asa ca va trebui sa improvizezi un decor. Asaza la intamplare cativa bolovani sau pietre mai voluminoase ori integreaza in decor obiecte vechi pe care le tii degeaba prin pod, cum ar fi un cazan de metal sau o putina de lemn, un fier de calcat din metal sau un ceainic vintage.

poteca din lemn

sursa: http://goo.gl/KvTOiY