O casa frumoasa nu lasa la intamplare nici un aspect. Pornind de la tocul usii si pana la geamurile ferestrei, toate detaliile sunt importante, asa ca daca te-ai ocupat de piesele voluminoase care umplu spatiul armonios atunci e timpul sa acorzi atentie si maruntisurilor care completeaza cu ingeniozitate si sarm ambientul general al casei. Pentru a spune lucrurilor pe nume, astazi iti propunem sa realizezi decoratiuni pentru usa. O usa inchisa nu spune foarte multe lucruri despre camera in care urmeaza sa intri, dar daca vezi niste buline uriase atunci trebuie sa recunosti ca devii un pic curios cu privire la ce se ascunde in spatele usii. Iata ce ai de facut.

Pasul 1
Cand auzi decoratiuni pentru usa, nu iti imagina ca o vei impodobi asemenea pomului de Craciun. Vei avea totusi nevoie de autocolant alb mat si un cutter circular pentru a schimba radical aspectul usii pe care o ai in vizor.

Pasul 2
Taie cu cutter-ul circular cercuri cu diametrul de aproximativ 10 cm. Daca vrei ca bulinele sa fie mai mici atunci realizeaza cateva modele din hartie, de dimensiuni diferite si vezi care se potriveste mai bine pe usa. Vei avea nevoie de 23 de buline daca le realizezi de marimea sugerata de noi si vrei sa imbraci doar o fata a usii.

Pasul 3
Pentru a alinia corespunzator randul de sus si cel de jos, foloseste o ruleta si o rigla in T. Aceste doua ustensile iti vor garanta ca toate bulinele vor fi la acelasi nivel si nici una nu va indrazni sa alunece mai jos sau sa pluteasca mai sus.

Pasul 4
Identifica apoi mijlocul usii si asaza bulinele pe randul respectiv, intocmai cum ai facut si pentru randurile aranjate mai sus.

Pasul 5
In momentul de fata ai asezate 3 randuri de buline, deci in total 9 cercuri. Continua cu al doilea rand de sus si asaza doua buline (utilizand in continuare ruleta si rigla in T) in spatiul liber dintre cele trei buline de mai sus. Fa acelasi lucru si pentru al doilea rand de jos.

Pasul 6
Urmatorul rand de sus ar trebui sa fie tot un rand de trei buline, urmat de unul de doua buline. Realizeaza exact acelasi lucru de jos in sus. In total ar trebui sa obtii 5 randuri de 3 buline si 4 randuri de doua buline.

Aceste decoratiuni pentru usa pot fi realizate pentru oricare fata a usii, depinde ce impact vrei sa aiba. Daca vrei sa starnesti curiozitatea celorlati cu privire la ce se ascunde dincolo de usa, atunci in mod evident realizeaza-le pe partea exterioara, daca vrei sa faca parte din lumea magica a camerei, atunci lasa-le pe interior. Sau daca esti un fan infocat al bulinelor, dezlantuie-te si realizeaza-le pe ambele parti. Important e ca tu sa te simti in largul tau in casa ta.

Sursa: http://bit.ly/1GLIIKf