Peretii casei tale reprezinta o resursa nemarginita pentru a expune arta la adevarata ei valoare. De aceea, astazi vom continua sa te invatam cum sa realizezi decoratiuni pentru pereti, punand in valoare cartile pe care nu mai intentionezi sa le citesti. In loc sa adune praf undeva in biblioteca, ofera-le un loc de seama, la vedere. Exista mai multe tehnici prin care sa impaturasti paginile cartilor care nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor tale, astfel incat sa devina adevarate capodopere de arta vizuala.

Tehnica 1
Asaza cartea deschisa pe latime, astfel incat scrisul sa vina perpendicular cu masa de lucru. Ia prima pagina si impatureste coltul stang din partea de sus pana la cotorul cartii, dupa care impatureste coltul drept pana il atinge pe cel stang (ca si cum ai face un avion de hartie disproportionat – coltul drept este cu mult mai mic decat cel stang). La cea de-a doua pagina repeta procedeul invers (incepe din coltul drept). Cea de-a treia pagina va fi impaturita diferit fata de primele doua; indoaie ambele colturi, astfel incat sa se intalneasca la mijloc. Repeta procedeele in aceasta ordine pana ramai fara pagini.

decoratiuni pentru pereti 1

Tehnica 2
Al doilea model cuprinde numai doi pasi, dar este la fel de spectaculos ca si prima tehnica prezentata. Prima pagina o vei indoi pana la cotorul cartii, dupa care o vei aplatiza. Cea de-a doua pagina va avea ambele colturi impaturite astfel incat sa se intalneasca la mijloc. Repeta procedeele pana la sfarsitul cartii.

decoratiuni pentru pereti 2

Tehnica 3
Decoratiuni pentru pereti interesante vor rezulta si daca impaturesti toate paginile in acelasi stil. Spre exemplu, indoaie toate paginile pana cand ating cotorul cartii, dupa care aplatizeaza cutele.

decoratiuni pentru pereti 3

Tehnica 4
Urmatoarea tehnica pentru realizarea acestor decoratiuni pentru pereti o recomandam numai in cazul in care se gasesc in biblioteca ta manuale vechi de scoala, pe care nu le mai folosesti sau daca oricum cartea a fost deteriorata inainte de vreun animalut de casa. Nu incurajam distrugerea cartilor, de aceea te sfatuim  sa alegi cu grija cartile pe care urmeaza sa le folosesti. Masoara lungimea paginii folosind o rigla, dupa care taie incepand de la cotor fiecare pagina in doua jumatati egale, cu ajutorul unui cutter. Impatureste fiecare jumatate de pagina pornind de la pliul interior. La sfarsit cele doua jumatati vor arata precum doua evantaie.

decoratiuni pentru pereti 4

Dupa ce ai terminat de aranjat paginile fiecarei carti, tot ce ti-a mai ramas de facut este sa le expui frumos pe perete. Foloseste un adeziv puternic pe care sa il aplici pe coperta fiecarei carti, dupa care asaza-le la pozitia lor pe perete. Cartile vechi, cu pagini impaturite in stil origami, creeaza niste decoratiuni pentru pereti unice si foarte de efect.

decoratiuni pentru pereti