Daca vrei sa schimbi cu totul aspectul unei incaperi, ia in considerare realizarea unor decoratiuni pentru pereti. Rezultatele pot fi uimitoare iar timpul si investitia financiara minime, daca stii catre cel fel de decoratiuni pentru pereti sa iti indrepti atentia. In primul rand, analizeaza cu atentie camera careia vrei sa ii aduci imbunatatiri si alege stilul cel mai potrivit pentru ea astfel incat sa nu combini niste decoratiuni pentru pereti in stil minimalist cu o incapere in stil traditional.

Pasul 1
Pentru iubitorii de fluturi le propunem niste decoratiuni pentru pereti 3D, pentru care vor fi necesare cateva foi cartonate, colorate (pot fi nuante diferite sau aceeasi nuanta in functie de stilul adoptat in camera), un creion (alb, daca alegi hartie colorata neagra sau inchisa la culoare, astfel incat sa se vada contrastul), foarfeca, banda dublu adeziva si un platou decorativ.

Pasul 2
Deseneaza un fluturas pe un carton si apoi decupeaza-l. Daca vrei sa ai acelasi model de fluture, dar in marimi diferite, atunci deseneaza-l pe acelasi in dimensiuni diferite, pe bucati de carton si apoi foloseste-le pe post de sablon pentru a desena fluturasii pe hartia colorata. Vei avea nevoie de 20-30 de fluturi de marimi diferite, daca vrei sa creezi impresia de invazie in camera ta.

Pasul 3
Dupa ce i-ai desenat pe toti, apuca-te sa decupezi. Foloseste o forfecuta de unghii pentru a decupa corespunzator conturul. Poti utiliza orice fel de foarfeca numai ca cea de unghii este mai potrivita fiindca este mica si usor de manuit.

Pasul 4
Indoaie toti fluturii pe jumatate astfel incat sa creezi senzatia ca zboara si pentru a se observa efectul 3D.

Pasul 5
Pune un platou decorativ pe o piesa de mobilier si din acel loc incepe sa ii lipesti, mai intai pe farfurie si apoi continua pe perete. Pentru a-i fixa pe perete, taie bucati mici de banda dublu adeziva si apoi lipeste-le pe corpul fluturasilor. Ai grija ca banda dublu adeziva sa fie mai ingusta decat corpul fluturilor astfel incat sa fie insesizabila pentru ochiul privitorului. Lipeste-i atat pe cei mici cat si pe cei mari si amesteca-i astfel incat sa creezi senzatia de invazie de fluturasi care porneste din platou si se raspandeste pe perete.

Astfel de decoratiuni pentru perete cu siguranta nu vor trece neobservate si vor schimba radical imaginea de ansamblu a camerei in care vor fi instalate. Pentru a crea un aspect armonios, asorteaza culorile fluturasilor cu celelalte obiecte din camera, inclusiv cu vopseaua lavabila.

Sursa: http://bit.ly/1OfYswI