Exista o varietate impresionanta de decoratiuni pentru pereti pe care le poti experimenta in locuinta ta. Singurul trend pe care merita sa-l urmaresti si care este intotdeauna la moda este bunul gust. Orice decoratiuni pentru pereti ai alege sa faci pentru casa ta, atata timp cat te ghidezi dupa personalitatea ta si nu exagerezi, cu siguranta va iesi ceva foarte interesant.

Pasul 1
Casele cele mai interesant sunt cele care spun ceva, care iti transmit o stare aparte. Acest lucru se poate realiza cu usurinta, apeland la niste decoratiuni pentru pereti sub forma unor mesaje personale scrise de mana. Vei decora doar un perete, de sus pana jos sau doar o parte, in functie de ce ti se potriveste mai bine. Daca alegi sa faci aceste decoatiuni pentru pereti in toata camera, s-ar putea sa fie prea mult si toata incaperea sa para mult prea incarcata.

Pasul 2
Chiar daca va fi asa, cu cat ai mai multe imperfectiuni, cu atat va arata mai bine, tot vei avea nevoie de niste linii directoare. Nu este chiar atat de usor sa scrii de mana pe pereti, mai ales daca te hotarasti sa decorezi un perete intreg. Stabileste mai intai ce vrei sa scrii pe perete. Poti alege sa scrii un pasaj dintr-o carte, juramintele de la nunta, versuri dintr-o poezie, un citat sau o declaratie de dragoste. Orice te reprezinta, orice cuvinte vei dori sa citesti in fiecare zi.

decoratiuni pentru pereti1

Pasul 3
Dupa ce te-ai hotarat ce va fi scris ca decoratiuni pentu pereti, lipeste banda adeziva de pictura dintr-un capat in altul al peretelui, ca sa realizezi niste linii dictando pe care sa le urmaresti cand te apuci de scris.

Pasul 4
Scrie mai intai cu un creion textul care vrei sa apara pe perete. Foloseste o scara pentru zonele in care nu ajungi chiar daca te ridici pe varfuri. Oricat de sigur pe tine esti, pozitia este mai incomoda si cu siguanta la un moment dat iti va tremura mana mai mult decat trebuie. Daca ai mai intai primul strat scris cu creionul, iti va fi mai usor sa-l urmaresti cu pensula.

decoratiuni pentru pereti 2

Pasul 5
Transcrie textul cu vopsea. Foloseste o pensula subtire si o vopsea latex in acelasi finisaj ca si culoarea de baza. Te sfatuim sa aplici un singur strat. Dureaza mai putin si oricum astfel obtii un aspect natural si neregulat, cu imperfectiunile de riguoare, care nu fac altceva decat sa il faca si mai frumos.

La final vei obtine niste decoratiuni pentru pereti simple, dar cu un mesaj puternic in spate, care vor transforma radical aspectul camerei.

sursa: http://goo.gl/1zzB4a