Asa cum nu exista padure fara uscaciuni, asa nu exista nici casa fara stricaciuni sau fara lucruri pe care pur si simplu nu vrei sa le ai la vedere. Poti face minuni folosind decoratiuni pentru pereti atunci cand vrei sa ascunzi diverse imperfectiuni sau cand vrei sa maschezi diverse lucruri care trebuie musai sa stea pe perete. Spre exemplu sistemul de alarma al casei, la care nu trebuie sa aiba acces toata lumea, poate fi acoperit fara probleme apeland la decoratiuni pentru pereti. De asemenea, daca ai un seif incorporat in perete va sta linistit in spatele unei astfel de decoratiuni pentru pereti, ca cea pe care ti-o propunem astazi, si nimeni nu va banui ce se afla in spatele ei. Panoul de electricitate sau interfonul, daca pur si simplu nu se aliniaza la armonia camerei, pot fi mascate cu usurinta folosind aceeasi metoda.

Pasul 1
Aceste decoratiuni pentru pereti imbina placutul cu utilul si nu numai ca te vor bucura ori de cate ori le vei vedea, dar te vor si ajuta sa maschezi lucrurile pe care nu vrei sa le vezi toata ziua. Asadar, vei avea nevoie de o panza pentru pictura pe sasiu si doua balamale plate.

Pasul 2
Pentru inceput ocupa-te de realizarea unui tablou pe care sa nu te mai saturi sa il privesti. Daca nu ai talent la desen, poti transfera o fotografie pe panza de canvas. Mai intai scoate la imprimanta cu laser o poza pe care vrei sa o folosesti. In cazul in care vrei ca imaginea sa fie mai mica decat suportul atunci decupeaz-o la marimea dorita. Aplica medium de transfer pe suprafata pe care vrei sa o aplici. Apoi lipeste foarte bine poza cu fata in jos pe panza de canvas. Asigura-te ca este lipita bine, deoarece in spatiile in care nu face contact cu panza imaginea nu se va imprima. Las-o sa se cunoasca mai bine cu mediumul de transfer pentru cateva ore bune, dupa care inmoaie degetele in apa si uda hartia astfel incat apa sa patrunda stratul alb al hartiei. In cateva secunde imaginea colorata isi va face aparitia si poti incepe sa freci hartia de deasupra. Cu mare grija, freaca cu buricele degetelor hartia inmuiata de deasupra. Dupa ce ai decojit toata hartia, aplica un lac de finisaj pe fotografia imprimata pe panza de canvas, pentru a scoate in evidenta culorile.

Pasul 3
Dupa ce ai realizat tabloul, nu ti-a mai ramas decat sa montezi balamalele plate. Monteaza-le mai intai pe suportul pentru panza de pictura dupa care pe perete, in dreptul obiectului pe care intentionezi sa il maschezi.

decoratiuni pentru pereti 2          decoratiuni pentru pereti 1

Astfel de decoratiuni pentru pereti sunt exemplul cel mai elocvent ca intotdeauna exista o solutie pentru problemele pe care le intampini si uneori ea este mult mai la indemana decat te-ai astepta. Tot ce trebuie sa faci este sa privesti cu calm lucrurile si sa lasi ideile sa vina la tine.

Sursa: http://goo.gl/AYAXqw