Nu exista decoratiuni pentru gradina mai frumoase decat cele care sunt rupte din natura. In momentul in care complotezi cu cele mai frumoase elemente naturale pentru a-ti infrumuseta bucatica de verdeata, atunci cu siguranta rezultatul va fi unul mai mult decat reusit. Fluturii sunt fara indoiala niste fapturi care impresioneaza prin puterea lor de metaorfozare, dar si prin gratia si eleganta cu care isi traiesc viata. Este un adevarat spectacol sa ii urmaresti cum isi traiesc libertatea, sa incerci sa le intelegi parcursul prin aer si opririle tacticoase pe care le fac pentru a-si odihni aripioarele frumos colorate. Dar, pe langa faptul ca sunt niste decoratiuni pentru gradina iesite din comun, au si un efect benefic prin polenizarea forilor.

Pasul 1
Asa cum poti realiza suporturi prin care sa hranesti pasarelele, in acelasi mod poti crea un vas prin care sa hranesti fluturasii si astfel sa atragi cati mai multi in gradina ta. Pentru a realiza astfel de decoratiuni pentru gradina, vei avea nevoie de o farfurie frumos colorata, un suport din sarma pentru farfurii, sfoara, saiba din metal, burete, flori din matase si frunze, lipici fierbinte, margele de sticla, zahar, apa si sarma.

decoratiuni pentru gradina 1

Pasul 2
Ataseaza suportul pentru farfurii de cea pe care vrei sa o folosesti pentru acest proiect. Fluturasilor le plac lucrurile frumoase si delicate asemeni lor, asa ca alege o farfurie frumos colorata. Taie patru bucati de sfoara de aproximativ 60 cm lungime fiecare si leaga-le de cele patru colturi ale suportului atasat de spatele farfuriei. Aceste patru sfori vor tine suportul suspendat de un copac.

decoratiuni pentru gradina 2

Pasul 3
Introdu cateva margele din sticla pe cele patru sfori, in locuri aleatoriu alese. Fixeaza-le la inaltimea dorita realizand cate un nod dedesubtul si deasupra margelelor. Pe langa rolul decorativ care este usor deductibil, margelele din sticla ajuta si la captarea luminii, lucru care ii atrage pe fluturi.

decoratiuni pentru gradina 3

Pasul 4
Leaga cele patru sfori impreuna si trece-le printr-o saiba metalica. Saiba te va ajuta mai tarziu sa legi suportul in copac.

decoratiuni pentru gradina 5

Pasul 5
Lipeste cu pistolul de lipit florile din matase de-a lungul sforilor.

Pasul 6
Chiar daca modul in care ne este servita mancarea este foarte important, mai conteaza si ce mancam. Asadar, apuca-te de gatit, de data aceasta pentru micutii tai invitati. Mancarea pentru fluturasi se face foarte simplu si foarte repede. La 10 linguri de apa adaugi o lingura de zahar. Lasa-le pe foc pana se dizolva zaharul si apoi pune amestecul la racit.

decoratiuni pentru gradina 6

Pasul 7
Amestecul se serveste pe un pat de frunze din matase, peste care asezi un burete. Toarna amestecul in burete pana cand se imbiba bine dar nu este supraplin. Apoi, atarna suportul intr-un copac si asteapta sa vezi cum iti vin musafirii la masa. Verifica din cand in cand ca buretele sa fie in permanenta imbibat in amestecul de zahar cu apa.

Daca pe unele garduri scrie “Atentie! Caine rau!” sau “Aceasta casa este patronata de pisci”, la tine ar putea scrie “Aici locuiesc fluturasi. Pasiti cu grija!”.

Sursa: http://goo.gl/HnNOcu