Ultima luna din sarcina este perioada cea mai dificila pentru viitoarele mamici. Odata ce isi incep concendiul prenatal, pe langa faptul ca dimensiunile usor diferite capatate datorita micului prichidel le fac deplasarea din ce in ce mai dificila, se adauga si nerabdarea cu care il asteapta pe noul venit. Orice zi poate fi acea zi in care isi incep in sfarsit rolul de parinte, asa ca, in asteptarea momentului, nu poate fi ceva mai bun de facut decat niste decoratiuni pentru camera bebelusului.

Pasul 1
Evident ca posibilitatile sunt nelimitate in materie de decoratiuni pentru camera bebelusului, dar noi astazi iti propunem sa realizezi o rama minimalista in care sa expui povestea voastra de viata, simplu si inedit. Vei avea nevoie de 8 ace de siguranta mari, 3 ace de siguranta mici, o rama de fotografii impartita in 4 sectiuni pentru poze, pistol de lipit, banda dublu adeziva, hartie cartonata colorata si foaie de spuma.

Pasul 2
Mai intai dezmembreaza rama de fotografii si scoate imaginile promotionale din interior. Acestea vor servi perfect drept ghid pentru a taia hartia cartonata la dimensiunea potrivita. Alege hartia colorata intr-o nuanta care sa se armonizeze cu camera celui mic si apoi tai-o la dimensiunea necesara ca sa se incadreze corect in spatiul pentru fotografii.

Pasul 3
Lipeste bucatile de hartie cartonata pe suportul pentru fotografii, chiar in locul in care ar fi trebuit sa inserezi pozele. Foloseste banda dublu adeziva pentru a realiza acest lucru.

Pasul 4
Cand creezi decoratiuni pentru camera bebelusului iti doresti ca totul sa iasa perefect. In fond si la urma urmei acolo isi va petrece cel mic cel mai mult timp si trebuie ca totul sa il stimuleze din toate punctele de vedere. De aceea, trebuie sa iei in considerare ca atunci cand vei lipi  acele de siguranta hartia cartonata este posibil sa se sifoneze in momentul in care asamblezi rama la loc. Asadar, trebuie sa iti iei masuri de precautie. Taie bucati subtiri de foaie de spuma pe care lipeste-le cu banda dublu adeziva pe extremitatile din interior ale portiunii cu geam a ramei. Foaia de spuma nu trebuie sa fie vizibila, asa ca ia-ti masuratori precise.

Pasul 5
Acum urmeaza partea creativa a intregului proiect: aranjatul acelor de siguranta. In prima sectiune a ramei ii vei lipi cu pistolul de lipit pe mami si tati, reprezentati de doua ace de siguranta mari, in pozitie inchisa. In a doua sectiune, “mami” va fi insarcinata; asa ca dupa ce lipesti alte doua ace mari de siguranta in aceeasi pozitie ca in prima sectiune, mai lipeste un ac de siguranta mic, in pozitie inchisa, in interiorul acului de siguranta care o reprezinta pe mami. In a treia parte, “tati” are aceeasi pozitie, dar acul de siguranta care o reprezinta pe mami este deschis si in deschizatura lipesti un ac de siguranta mic, in pozitie inchisa. Ultima sectiune este cu cele trei ace de siguranta (doua mari si unul mic) aliniate. Cum probabil ti-ai dat seama pana acum, cele patru sectiuni simbolizeaza viata de cuplu a parintilor, perioada in care mama ramane insarcinata, nasterea si viata in trei.

Pasul 6
La final asambleaza rama la loc si asaz-o in camera bebelusului.

Sursa: http://bit.ly/1MLpVUT