Cati dintre cei care iau in considerare ca ar fi cazul sa puna in aplicare cateva decoratiuni pentru baie iau in calcul si masina de spalat rufe? Este evident ca te vei orienta catre gresie, faianta, obiecte sanitare atunci cand vrei sa schimbi cu totul infatisarea baii, insa cu minimum de efort si de buget poti face ceva spectaculos daca pur si simplu intorci privirea si catre masina de spalat rufe.

Pasul 1
Cand vorbim despre decoratiuni pentru baie, si mai specific infrumusetarea masinii de spalat rufe, atunci trebuie sa alegem cu grija materialele pe care le vom folosi. Trebuie sa fie foarte bine lipite sau prinse deoarece centrifugarea la turatie maxima poate trimite la plimbare in doi timpi si trei miscari orice decoratiune vei lipi. Trebuie sa fie rezistente la apa si aburi, tinand cont de mediul in care se afla si trebuie sa fie usor de inlocuit in cazul in care te plictisesti de aceste decoratiuni pentru baie si vrei sa incerci ceva nou. In aceste conditii, iti facem cunostinta cu banda izolatoare, care va fi cea mai buna prietena a ta pentru acest proiect. Se indeparteaza usor si in cele mai multe cazuri nu lasa urme (exceptie face cea  neagra, deci daca te hotarasti sa o folosesti pe ea pentru a realiza decoratiuni pentru baie, ar fi bine sa ai la indemana si o solutie de indepartare a petelor ).

decoratiuni pentru baie 1

Pasul 2
Pentru ca am stabilit ca folosim banda izolatoare, cel mai usor model este sa realizezi niste dungi. Si cum dungile merg bine cu punctele, acestea vor fi noile tale decoratiuni pentru baie care se vor instala confortabil pe masina de spalat. Stabileste ce distanta vrei sa fie intre dungi si foloseste o rigla si un marker pentru a nota pozitia exacta a fiecareia. Pentru aceasta parte din proiect este necesara mai multa rigurozitate, dungile nu vor avea un aspect placut daca nu sunt asezate milimetric una fata de cealalta. Poti realiza jumatate din masina de spalat cu dungi si jumatate cu puncte, sau daca ai masina de spalat si uscator separat atunci o poti dunga pe una si imbulina pe cealalta.

Pasul 3
Bulinele vor fi realizate cu ajutorul unei monede sau al unui capacel. Lipeste banda izolatoare de obiectul care te va ajuta si decupeaza-o cu o foarfeca. Apoi, pur si simplu dezlipeste-o de pe capacel si lipeste-o pe masina de spalat. Poti lipi punctele ad hoc, fara un model prestabilit.

decoratiuni pentru baie 2

Cele doua decoratiuni pentru baie par a fi in anititeza, una expresia libertatii, a haosului si miscarii in voie, iar cealalta imaginea perfecta a ordinii si a controlului, dar de fapt se completeaza reciproc si dau ideea de unitate unei incaperi atat de importante pentru fiecare locuinta.

Sursa: http://goo.gl/Z0k6P6