Te-ai trezit vreodata si ai simtit ca nu esti in largul tau la tine acasa? Ca poate ceva lipseste sau ca pur si simplu dormitorul tau nu te defineste? Poti scoate o camera din anonimat, acordand putina atentie peretilor. Realizarea unor decoratiuni pe perete presupune un procedeu foarte simplu si cu un impact considerabil in ceea ce priveste aspectul general al camerei.

Pasul 1

Mai intai de toate acorda-ti putin timp pentru a-ti imagina camera ideala. Gandeste-te ce anume te face sa te simti confortabil, ce te relaxeaza si apoi incearca sa recreezi acea imagine chiar la tine in camera. Alege o culoare pe care sa o aplici pe fundal. Vopseste peretii camerei in culoarea care se potriveste cel mai bine cu imaginea pe care vrei sa o ai pe perete. Spre exemplu, daca te-ai orientat la niste siluete de pasari pe care sa le ilustrezi ca decoratiuni pe perete, vopseste peretele cu albastru pentru a simboliza cerul.

Pasul 2

Vom continua explicatiile folosind exemplul cu siluetele de pasari, insa tu poti sa alegi orice alta imagine doresti. Asadar, cauta cat mai multe siluete de pasari, in diverse ipostaze si de diferite marimi.

Pasul 3

Daca te pricepi la programe de editat fotografii, poti realiza un colaj pe care sa il printezi si sa il reproduci pe perete. Pentru a pune siluetele in aceeasi ordine ca in colajul tau, acorda fiecarei imagini cate un numar, ca sa stii cum sa le asezi pe perete. Scrie numarul chiar pe imagine, deoarece acestea vor servi doar drept sablon, nu vor ramane lipite pe pereti.

Pasul 4

Printeaza imaginile gasite la marimile pe care vrei sa le reproduci pe perete si decupeaza-le. Lipeste cu banda dublu adeziva siluetele pe perete, respectand numerele asociate fiecarei imagini.

Pasul 5

Realizeaza conturul siluetelor cu ajutorul unui creion ascutit, dupa care dezlipeste imaginile.

Pasul 6

Aplica vopsea acrilica in interiorul conturului cu ajutorul unei pensule subtiri. Acum esti cu un pas mai aproape de a realiza decoratiuni pe perete, asa cum ti-ai dorit din totdeauna.

decoratiuni pe perete 2             decoratiuni pe perete 1

Atunci cand vrei sa realizezi decoratiuni pe perete, lasa-ti gandul sa zboare. Poti visa si la cai verzi pe pereti, daca gasesti imaginile care sa te multumeasca pe deplin, ii poti imprima pe peretii din camera ta, si visul va deveni realitate. In momentul in care te plictisesti de modelul realizat, pur si simplu vopseste din nou peretele si realizeaza un alt model dupa placul tau.