Intampina noul sezon asa cum se cuvine realizand decoratiuni de toamna simple si elegante, cu care sa iti infrumusetezi locuinta. Dupa ce ai terminat de primenit casa pentru toamna calduta si insorita care se anunta pentru urmatoarele trei luni, arunca-ti un ochi prin casa si pe afara sa vezi ce ai putea folosi pentru a-ti gati locuinta pentru noul sezon. Asa cum iti schimbi garderoba de primavara- vara cu cea de toamna – iarna,  poti schimba si decoratiunile pentru a fi in consonanta cu atmosfera de afara.

Pasul 1
Exista o varietate impresionanta de decoratiuni de toamna pe care le poti realiza repede si distractiv, trebuie doar sa iti planifici aest lucru pentru un weekend si treaba e ca si rezolvata. Pentru cea pe care ti-o propunem astazi vei avea nevoie de cateva borcane de dimensiuni medii, vopsea acrilica alba si spice de grau.

Pasul 2
Alege niste borcane cu un aspect vintage pe care le poti achizitiona special pentru a le transforma in decoratiuni de toamna. Chiar daca poti folosi si niste borcane clasice, tinand cont de faptul ca rolul lor este unul decorativ, ideal ar fi sa utilizezi niste borcane interesante, care sa te duca cu gandul chiar la un lan de grau si nu la o camara cu muraturi. Asadar, pregateste in jur de 4 borcane cu capac pe care sa le transformi in decoratiuni de toamna.

Pasul 3
Dupa ce ai spalat si uscat borcanele, va trebui sa le vopsesti. Alege o vopsea acrilica alba care sa se preteze pentru mai multe tipuri de suprafete (lemn, textile, sticla samd), pentru a te asigura ca va prinde si pe borcanul pe care vrei sa il decorezi. Aplica un strat de vopsea si lasa-l sa se usuce 24 de or; daca nu te multumeste rezultatul final, mai aplica un strat de vopsea si lasa-l sa se usuce.

Pasul 4
Acest pas este foarte important deoarece acum va trebui sa accentuezi patina timpului pe decoratiunile pe care le realizezi. Smirgheluieste usor vopseaua din loc in loc, pentru a crea acele imperfectiuni care dau frumusete lucrurilor naturale.

Pasul 5
Gaureste capacele borcanelor cu o foarfeca de taiat metalul. Nu trebuie sa lasi decat marginile, in rest realizeaza un orificiu cat mai larg, pentru a incapea cat mai multe spice de grau.

Pasul 6
Aduna un brat de spice si imparte-le in mod egal in borcanele pe care le-ai realizat. Taie-le coditele astfel incat sa fie suficient de lungi cat sa arate frumos, dar si suficient de scurte cat sa stea in echilibru.

Sursa: http://bit.ly/1OdwEYx