Orice sarbatoare nu poate trece neobservata, fie ca este una traditional romaneasca sau imprumutata de la vecinii nostri mai indepartati. Asadar, este timpul sa faci cateva decoratiuni de Sfantul Valentin, iar proiectul pe care ti-l sugeram astazi poate tine locul unui cadou inedit pentru cei dragi sau iti poate infrumuseta pur si simplu locuinta. Indiferent care va fi destinatia finala, cu siguranta vei obtine un obiect decorativ reusit, care te va surprinde prin simplitatea cu care se realizeaza.

Pasul 1
Pentru astfel de decoratiuni de Sfantul Valentin, vei avea nevoie de o rama de fotografii, o bucata de material intr-o singura culoare (cele care au un imprimeu vor diminua efectul scontat), lipici de decupaj, pensula, pistol de lipit (optional) si nasturi in cat mai multe marimi si forme (de preferat in nuante de rosu si roz, daca vrei sa faci acest obiect decorativ cu ocazia acestei sarbatori).

Pasul 2
Indeparteaza geamul de la rama de fotografii pentru a te putea ocupa de confectionarea acestor decoratiuni de Sfantul Valentin. Aplica lipiciul de decupaj pe cartonul din interorul ramei si lipeste bucata de material. Iti sugeram sa folosesti un material natural in culori neutre; rosu contrasteaza puternic cu negru si alb, dar poti utiliza ce combinatii cromatice ti se par mai reusite.

Pasul 3
Dupa ce s-a uscat bucata de material, asaza nasturii astfel incat sa formezi cuvantul “love”. Chiar daca, fiind romani, iubirea o simtim mai puternic atunci cand o verbalizam in limba noastra materna, totusi, in engleza, cuvantul este mai scurt si s-ar putea sa se incadreze mai bine in interiorul ramei. Cu toate acestea, poti incerca varianta unei rame de dimensiuni mai mari, in care sa poti caligrafia “Dragoste”, “Iubire” sau orice mesaj sau cuvant doresti.

Pasul 4
Dupa ce ai reusit sa scrii ce doreai cu ajutorul nasturilor, a venit timpul sa-i fixezi la pozitie. Poti face acest lucru fie lipindu-i cu pistolul de lipit, fie cosandu-i cu acul si ata. Alege varianta care iti este cel mai la indemana astfel incat realizarea acestui proiect sa iti faca placere. Numai daca lucrezi cu drag obtii rezultate de care te bucuri pe o perioada indelungata si dobandesti entuziasmul si energia necesare pentru a duce la bun sfarsit si alte activitati creative.

Pasul 5
Pune la loc geamul ramei de fotografii si bucura-te de obiectul decorativ realizat cu foarte putine materiale si in doar 20 de minute.

Aceste decoratiuni de Sfantul Valentin iti vor infrumuseta casa in tot restul anului, nu numai pe 14 februarie sau pe 24, cand sarbatorim Dragobetele. Asadar, spor la treaba si sa te bucuri tot anul de iubirea celor dragi.