Continuam seria de decoratiuni de Paste cu o idee ce isi va face loc negresit pe masa festiva. Iti propunem sa realizezi niste oua decorative care vor face deliciul tuturor celor prezenti. Totul trebuie sa arate impecabil, de la felurile de mancare servite pana la amenajarea mesei, asa ca te invitam sa iti arunci o privire si la aceste decoratiuni de Paste.

Pasul 1
Deoarece curatenia si pregatirea felurilor de mancare ocupa foarte mult din timpul tau, va trebui sa te orientezi catre proiecte care se realizeaza repede si usor. Asa ca strange pe masa de lucru toate materialele de care ai nevoie si apuca-te de treaba. Vei folosi oua din styrofoam, nasturi cat mai variati in ceea ce priveste forma, insa de marimi apropiate si in aceeasi nuanta, vopsea acrilica (cu o nuanta mai deschisa decat tonurile care se regasesc la nasturi), suport de oua si lipici pentru bijuterii.

Pasul 2
Aplica un strat de vopsea pe ouale din styrofoam. Nuanta pe care o vei folosi trebuie sa fie cu un ton mai deschisa decat cea a nasturilor. Este necesar sa vopsesti oul in prealabil deoarece nu vei reusi sa lipesti nasturii suficient de apropiat astfel incat sa nu se mai vada nici un pic din ou. Vopseaua va crea un fundal placut in care nasturii se vor integra de minune.

Pasul 3
Asaza pe masa nasturii astfel incat sa ii poti vedea pe toti. Iti va fi mai usor sa le stabilesti pozitia daca ii ai pe toti la vedere, si nu trebuie sa alergi dupa ei prin borcan.

Pasul 4
Lipeste nasturii dupa bunul plac, folosind lipici pentu bijuterii. Daca folosesti unul de calitate, nasturii se vor lipi imediat, nefiind necesar sa astepti minute intregi pana cand il poti lipi si pe urmatorul. Lasa partea care intra in suportul de oua neacoperita, pentru a te asigura ca vei obtine decoratiuni de Paste stabile, fara sa te trezesti ca se rastoarna oul pe masa.

Pasul 5
Daca ai un nasture mai special (cum este cel cu oglinda din poza de mai jos) atunci asaza-l in centru si aranjeaza-i pe ceilalti in functie de el. Pasteaza un nasture cu o forma mai ciudata pentru a-l infinge vertical in varf. Pur si simplu aplica presiune pe el si se va infinge in oul din styrofoam.

decoratiuni de Paste 1

Pasul 6
Asaza oul gata decorat in suportul de oua si pune-l pe masa festiva.

Astfel de decoratiuni de Paste pot face parte din responsabilitatile copiilor, daca vrei sa ii stii linistiti cat timp tu iti vezi de treaba. Nu implica operatiuni periculoase si cu siguranta le va face placere sa iti dea o mana de ajutor.